Nu har vi iallafall fått pröva på lite kartong plantering. Hoppas på mer av dessa i framtiden. Var dock tidsödande att lasta av planten. För att inte snacka om att slå hål i kartongerna...
på väg mot slutet av hygget



Nya fräscha dojjor. (tog dock nästan en månad från beställning tills dom låg vid dörren) Kommer dock ej i närheten av att vara lika bekväma som kängorna som just håller på att passera bäst före datumet. Har även köpt ett par huggarstövlar från biltema, skall bli intressant att se hur länge de håller i röjningen. Håller de i en säsong så anses de som godkända.

Viss skillnad i grepp och mönsterdjup.


Säsongen är i full gång, det mesta flyter på bra. Dock orolig över att röjningstrakterna verkar ta slut betydligt snabbare än förväntat. Planteringen går lite under förväntan, då man fortfarande väntar på att studierna skall ta slut för vissa.
De som jobbar däremot sätter bra mycket plantor per dag.

Vädret har varit fantastiskt den senaste veckan. Insekterna verkar också trivas fin fint, mygg, getingar och snytbaggar finns i princip överallt redan nu.

Sedan var man ju med i en artikel i lokaltidningen, blev ju lite vinklat men när det i princip bara är föräldrar som ringer och frågar om jobb åt deras barn är det tveksamt om deras barn verkligen vill jobba med skogsplantering, för isåfall borde dom försöka att ringa själv isåfall.

Haft 6-7 skolungdomar som ringt om jobb i år en eloge till dem då deras chanser ökar betydligt att bli anställda, jämfört med föräldrar som ringer. Däremot har flera hundratals studenter som kommer från utlandet ringt om planteringsjobben, via mejlen är det framförallt folk från östeuropa som söker jobben.

Näe nu har man varit vaken för länge bäst att gå och sova så man får ut så mycket som möjligt av de 2 "lediga" dagarna.

kolbottnar finns i princip på alla hyggen som är större än 10 ha i dessa områden. Oftast vädligt svåra att se i förväg, efter en markberedning är det betydligt enklare..
vanliga fel, men förstår att dessa saker är svår att se om det ej finns högstubbar eller med på några kartor...
8 kommentarer | Läst 13535 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SkogsGotte

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: tis 06 maj 2008, 19:06

Kommentarer

av Slurfi fre 24 maj 2013, 23:41
Alltid kul med bilder.
av Kse lör 25 maj 2013, 10:16
Står också och trampar i väntan på att skolorna ska sluta, sista vecka brukar dom dock få ta ledigt då det ändå inte görs dess mer vettigt i skolan då. Skolavslutningen brukar dock dom flesta vilja gå på och det är ju ok.
av totte lör 25 maj 2013, 12:56
Stannade till häromdagen och snackade ett par minuter med nån som heter Henrik när jag såg ett planteringslag utmed Gräsmyrvägen. Han sa just det, att sover det gör du på helgerna.
av SkogsGotte lör 25 maj 2013, 14:59
Kse hur hög är din personalomsättning i planteringen ligger den på drygt 30% per säsong eller har du än lägre?

Jo jag fick höra från henrik att du hade varit förbi vid yttersjö för ett antal dagar sedan. De plantörer som var på det hygget är väl bland de absoult snabbaste som ofta ligger över 4000 plant per 8h arbetsdag.
av totte lör 25 maj 2013, 19:18
Tuffa grabbar det! Blev ju förstås tvungen att stanna och fråga när jag såg nåt som såg väldigt "Gottemässigt" ut.
av Mowi sön 26 maj 2013, 11:41
jag antar att det är täckrot ni sätter om dom lyckas komma upp i 4000 om dagen?
av SkogsGotte sön 26 maj 2013, 16:28
Jo här uppe sätts det uteslutande täckrot, dessutom är täckroten betydligt mindre jämfört med södra Sverige, så man får med sig betydligt fler plantor när man går ut med dem på hygget också. runt 750 plant åt gången bär man ut.
av JD 2006 mån 03 jun 2013, 22:08
Har du hunnit hårdtesta ny kängorna än??