Blev en intensiv arbetsvecka som började med att man satte sig i bilen kl 02.00 på måndagmorgon för att köra ned och hämta plantor utanför delsbo. Därefter möttes man upp av en man från SLU och vi planterade ut ett försök där det skall studeras hur olika behandslingsmedel mot snytbagge fungerar. När det var klart och inmätt så satte man sig i bilen ned mot norrköping för att göra samma sak där nere fast med lite andra planttyper och behandligar. Blev klar med dem under torsdagen och sen var det en lång och regnig hemresa till Umeå. Man kunde ha tagit lite mer tid på sig och njutit av jobbet och naturen om det inte var pga Fotbolls-EM hehe.

Förra veckan sysslade man med samma sak fast på hyggen närmare Umeå. Roligt att få lite omväxling med skogsvården. Veckan som kommer blir det att sätta ut lite egna försök på den egna skogsfastigheten. "Tyvärr" har sådden på det senaste hygget blivit nästintill perfekt så svårt att hitta något lämpligt ställe man kan få ned diverse spännande trädslag på.

Nya införskaffade peltorkåporna som är sköna att ha för att slippa höra myggen, brämsen och annan ohyra när man är ute och jobbar... Blir dock snart att flytta över dem till en peltor/husqvarna hjälm när det är dags för röjningsperioden i julimånad.
Kommande nyhet på föryngringssidan?
Några timmar efter att man planterade ut obehandlade tallarna så fanns snytbaggen på plats på plantan i Norrköping
4 kommentarer | Läst 3892 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

SkogsGotte

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: tis 06 maj 2008, 19:06

Kommentarer

av Erre lör 18 jun 2016, 22:20
Du har att göra. :smile:
Den ev kommande nyheten ser intressant ut.
av isteskog sön 19 jun 2016, 08:35
Holmens plantskola i Friggesund, åkte själv förbi där i helgen, fanns lite plantor kvar i ramarna.
"Plantröret" såg intressant ut!
Långsnabeln är ett otyg. Själv planterar jag med stora Conniflexplantor nuförtiden (omarkberett)
Är det inte lite att lura sig själv med hörselkåpor mot flygfäna? Dom bits ju bara ljudlöst då i stället ..... ;)
av Hugin sön 19 jun 2016, 12:39
Tycker också att den "kommande nyheten på föryngringssidan" väckte nyfikenhet. Den ser lite tung och klumpig ut jmf med ett vanligt plantrör, men innebär väl nytänkande och fördelar - kan du berätta mer?
av SkogsGotte sön 19 jun 2016, 20:49
Är en prototyp för att plantera "såddpuckar" går snabbare än vanlig plantering, men vet ej hur snabbt det går gentemot sådd då man aldrig sysslat med manuell sådd.

Angående flygfäna är det främst ljudet man stör sig mest på :)