Det drar ihop sej till maskinmässan med stort M,nämligen Metko-mässan nu torsdag-lördag.
Alla (visst nämligen hela Finland tystnar dom här dagarna för att åka till Jämsä för mässbesök),samt en hel del av de svenske och andra av våra grannländers skogstokiga söker sej oxå dit,likt flugor runt en sockerbit.

Ska bli intressant att se vad dom kokat ihop för något,finska staten har varit synnerligen frikostiga med utvecklingspengar speciellt för "utvecklande av energiskogsdrivning" så nåt vettigt :?: måste väl komma fram får man ju hoppas iallafall.

Förra gången mässan anordnades blev området för utspritt,fanns inte en chans att hinna med allt på en dag,spec. sen så många försäljare börjat bjuda på kaffe och konjak :grin:

Nu i år blir avverkningsområdet mindre,och bla JD visar bara stillastående maskiner,ja förutom då att dom har en testbana där man får skumpa runt i 2 st 1010E,förra mässans miss med den fastkörda 1270E-n vågar dom väl inte upprepa :lol:

Normalt brukar det dimpa ner en dröse fribiljetter inför mässan,men i år har jag inte fått en enda :(( :((
Åtmistone JD och iår även Ponsse verkar ha nolllinje angående friplåtar.
Är lite löjligt,av princip så anser jag att det hör till att dom bjuder sina kunder,jag menar 15 euro i inträde är förstås småpengar men ändå,det hör ju liksom till,blir lite VIP-känsla över alltihop.
Men dom vet förstås att den där j-n köper ändå inte nåt....

Däremot har alla försäljare som ringt dom senaste veckorna lovat bjuda på kaffe och konjak,tror det är väl ett dryga 15 tal inbjudningar hittills,hmmmmm finns risk att en del av bilderna tagna på eftermiddagen blir suddiga :lol:
Så på tordag bär det iväg,ska försöka fixa lite bilder och kanske en eller annan kommentar :!:

4 kommentarer | Läst 16471 ggr

Mer om bloggaren

Simba

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: mån 25 feb 2008, 22:17

Simbas blogg
Hejsan,är en maskinentreprenör från Finland som med denna blogg försöker förmedla åt er i SWE vad som händer i skogen på denna sida pölen 8) ,samt dessutom lite om vardagens vedermödor :roll:
Fråga och kritisera så mycket ni vill,kul när det blir lite diskussion :-h

Kommentarer

av skördaren 2 tis 31 aug 2010, 22:12
Vi blir två som ska dit ,tror det blir nog minst ett hundra tal från norra sverige som ska till mässan :grin:
av Uvskogen tis 31 aug 2010, 22:36
Simba skrev:Förra gången mässan anordnades blev området för utspritt,fanns inte en chans att hinna med allt på en dag,spec. sen så många försäljare börjat bjuda på kaffe och konjak :grin:



Hmmm, man kanske skulle ta traktorn och åka dit. Kanske släpps in som "kuriosabesök", så får man sig en konjak kanske :wink:
av ICE tor 02 sep 2010, 15:18
Kompisen skulle dit med nån från Ponsse, ser du en berusad pajsare från Härjedalen så ge han en spark i arslet från mig :-)
Jag skulle få rapport nästa vecka hur mässan varit men skandalerna lär han hålla tyst om hehe
av skogsrået tor 02 sep 2010, 22:39
simba..ta gärna kontakt med min sambo "skördaren 2" som kommer vara där i morgon o på lördag. Du har fått hans mobil nr som ett PM,ha det så skoj!