Fortfarande lite halvsjuk, så det blev lugn röjning idag. Lite väl lugnt, sovmorgon så jag startade sågen strax efter 12...

En gammal igenväxande ängsmark, så det är lättgånget när alla stenar har samlats upp i små högar av forna tiders torpare. Snitslade faktiskt in området jag skulle röja fär omväxlings skull. Det hjälpte! Hade hjälpt ännu mer om man inte snålat på snitslarna...Förröjning, ta ner frötallar och strora granar och sen gallra. Har inte planterats detta, så det är riktigt luckigt och ojämnt.

Höll på till strax efter 4 ändå, men då var det mörkt så jag fick lägga av.

1 kommentar | Läst 256 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 15:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av alias lör 14 nov 2020, 01:01
Det är rätt nyttigt att snitsla åt sig själv och fundera över om någon hade lyckats följa ens snitsling i fält. Snitslar man för glest så har man förhoppningsvis ändå koll på i vilken riktning man ska leta efter nästa snitsel. Tumregeln blir ju annars att det är ett skallkrav att se nästa snitsel åt bägge håll från den snitsel man står vid.

MVH
Alias