Eftersom jag började gallra lite i mars, så var det dags att samla ihop de sista pinnarna innan man måste anmäla. Det är ju sex veckor max man får ha det liggande innan anmälan.

Tänkte jag städar lite vindfällen om jag hittar nya. Alltid hjälper det något. Hittade två nya i min trasiga kant.


På vägen dit hittade jag ett gäller på grannens sida. Skickade ett sms och kollade om jag skulle ta det, och fick godkänt direkt. Vet inte vem som gör vem en tjänst egentligen. :)


Väl där kom det en glad kamrat och ville hjälpa till!En söt liten 🐕, verkar vara en unghund? Den gillade att slicka lera från mina däck, undrar varför?


Givetvis var det ingen matte eller husse i närheten och inget halsband. Tydligen är det fd getfarmarns nya hund, deras djurhållning är lite svajig. Men den äter inte gran i alla fall, så man får väl ta det med ro. Synd om rådjuren bara...När det var dags att ta ned detta träd hade hunden följt med, så jag fick schasa bort den med arga tillrop. Kände mig taskig, hunden såg ledsen ut att han inte fick leka mer. Men litar inte på att den håller sig undan vid fällning.

Urtag på trycksidan fick det bli. Jobbigt att såga uppåt.

Körde hemåt och högg en 5 granar vid en väg/stenmur. Så det blev ett halvt lass kanske. Bestämde mig för att lasta av för hand, men några bitar var lite i grövsta laget. :)


Anmälde direkt på kvällen, ca 15 m3fub. Närmaste månaderna blir det plantering, husmålande och kanske lite röjning. Och lite trädgårdsarbete.

Plantering ja, det verkar bli en torr vår i år igen...

4 kommentarer | Läst 962 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av JensSkoog lör 13 apr 2019, 19:26
"Plantering ja, det verkar bli en torr vår i år igen... "

Ja nu känner jag bekymmer i bakra del av huvudet för att det blir lika illa som i fjol. Vi
behöver stödplantera lite fär det turkade bort i fjol, men utan regn kan vi bara låte bli.
av Mangan lör 13 apr 2019, 19:32
Samma här, 2500 hjälpplantor behöver ner.
av ananders lör 13 apr 2019, 20:48
Ja usch ja, torrt är det för årstiden har inte fått någon nederbörd sedan den 26 mars och enligt prognosen finns inget regn i sikte 10 dygn framåt.

Det ska planteras ca 4 ha på min mark i vår.
av totte lör 13 apr 2019, 21:27
Vi må hoppas att det vänder och kommer det regn som behövs. Fast inte just när du skall måla huset Mangan.

Hunden betedde sig verkligen som en unghund, snäll och trevlig verkade den ju. Men synd att de sköter det så att den springer lös i markerna, inte bra alls, särskilt vid den här tiden på året.