Så var jag och hämtade plantor idag då... #:-s

6000 barrot har jag beställt, och lika många papphylsor att trä på. Hoppas kunna få ner 1000/vecka, tänker inte köra varje dag, och itne så hårda dagar. Så jag hämtade 1000 plantor - fem säckar - hos plantskolan i Uddebo.

För en vecka sedan såg det ut såhär vid avlägget


Men nu ser det ut såhär! :-bd



Väl ute på hygget, så ser man att det där med att lämna gran i surdrag inte funkar jättebra. Nu var det satt som NO, så var tvungen att lämna. Vet inte vad man skall göra med det fällda, låta barkborrarna ta dom? Har inte tid att plocka detta nu, och efter planteringen kommer jag inte åt det! :)



Barroten är obehandlad, och jag sätter på Multipro papphylsor. Det tar sin lilla tid med rotbeskärningen och hylsning. I en säck är det fyra buntar om 50 (ca) plantor, en bunt passar bra min vattenbalja. Den här modellen är bättre än hink, tycker jag!






Det tar nästan lika lång tid att förbereda som det tar att plantera. En hink tog idag ca en timme inklusive allt. Kanske skall förbereda hemma i skuggan, och sen skjutsa ner dom i säcken igen och köra ut det? Fick ta min regnrock att skugga plantorna med!

Jaha, 1 säck planterad, bara 29 kvar. Hoppas hinna i maj månad, så får jag vara nöjd!



3 kommentarer | Läst 3662 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Hema fre 27 apr 2018, 23:02
Om man går med motorsåg och delvis avbarkar träden, så borde väl det bli färre barkborreangrepp? Klart nu kanske det skulle funka o avbarka för hand?
av Uvskogen lör 28 apr 2018, 16:42
Gillar att du satsar på giftfritt och papphylsor! Hoppas verkligen det går bra. Är själv väldigt spänd på hur mina obehandlade lärkpluggisar ska klara sig över sin första sommar. De hann växa lite i efter planteringen i höstas men ack så späda ändå. Fast hygget låg i ofrivillig träda i 2 somrar så kanske det mesta av krypen dragit någon annanstans.
av Hanatorp lör 28 apr 2018, 17:41
När jag haft enstaka vindfällen som är för svåra att komma åt tar jag en barkspade och tar bort barken delvis på längden. Man bör nog inte lämna bredare med bark än ca 5 cm. Detta går an om det är enstaka träd och deras diameter inte är alltför stor. Är det mer så blir det för mycket jobb.