Ja bloggen faller på eget grepp ibland.
Tog en kafferast och gick ut för att fota lite, hoppade in i maskinen och han väl köra en sisådär 500 meter när jag inser att jag har tappat telefonen. Efter att ha kollat alla fickor tre gånger och sökt igenom hela hytten inser jag att den ligger nån stans på det 20 ha stora hygget. Nu visste jag ju lite mer exakt var jag stannade sist, kännde igen trädet som jag stod vid så jag visste nästan på metern var jag ståt med maskinen. Fotade bara nån meter från maskinen så sökomtådet kunde begränsas till en radie på ca 10 meter.
Efter att ha finkammat området inser jag att risken är stor att jag tappat telefonen när jag klivit in i maskinen, detta betyder att jag antingen kört över telefonen eller gömt den under en tilta, eller i värsta fall både och.
Jag började helt enkelt att vända tillbaks tiltan från där jag bedömde att maskinen stod, och efter ca 10 meter hittade jag min telefon helt oskadd, helt otroligt.
I den vänstra fåran har jag bänt tillbaks tiltan, trodde ärligt inte att jag skulle hitta telefonen.
Sista bilden innan telefonen försvann, skulle bara påvisa att det nu faktiskt börjar skymma lite mitt i natten.


12 kommentarer | Läst 5540 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Huggarmästare

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 00:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av totte fre 02 aug 2013, 14:34
Nån gång skall man ha tur också, rätt fantastiskt i alla fall!
av Uvskogen fre 02 aug 2013, 18:57
Ja solen börjar lysa under parasollet härnere vid 18 tiden redan nu också, vintern är i annalkande....
av totte fre 02 aug 2013, 19:14
Här är det närapå mörkt en stund mitt i natten nu, skillnaden märks tydligt jämfört med för några veckor sen och också jämfört med breddgraderna jag var på för några dagar sen.
av Hugin fre 02 aug 2013, 19:51
Lite off topic i detta inlägg, men enligt Tottes blogg bjöd ni på "grillad älg".

Låter bra, men hur fasen tillreder ni köttet och vilka bitar använder ni för att det inte skall smaka "trä"?

- Vill gärna få tips, det kan säkert bli jättebra men jag fattar inte hur anrättningen, med det magra köttet, kan bli gott och saftigt.

Lite bra kocktips - tack! (Gärna inkluderande färsrätter av älg). - Lovar att prova tips och att recensera dessa.
av totte fre 02 aug 2013, 20:01
Blir saftig och fin när man grillar den hel på spett :mrgreen: .
av Hugin fre 02 aug 2013, 20:05
totte skrev:Blir saftig och fin när man grillar den hel på spett :mrgreen: .


Vaddå - hela älgen... ?
av Blivande snickare fre 02 aug 2013, 21:10
Totte var nog lite finurlig och skämtsam igen tror jag :mrgreen:
För inte ens kse har ett sådant järnspett eller en passlig grill, valmetens är nog för liten :mrgreen:
av totte fre 02 aug 2013, 21:38
Var nog lite så ja, ursäkta :oops: , hoppas nu du får ett sakligt och vettigt svar från Kse :grin: Det var nämligen väldigt möra och goda älgbiffar, vad det nu var för del, tror vi snackade om det men jag minns inte nu.
av halvproffs lör 03 aug 2013, 06:59
Det är ju fantastiskt att hitta på mobilen på ett sådant sätt! Tappade själv en ganska ny klocka när jag röjde i ett bustätt bestånd. Lånade en metalldetektor utan resultat när jag hade gett upp och tänkte gå till bilen såg jag att det var något som blänkte. Bingo!

Problemet med grillning av älgkött är; Älgen har oftast hängt för kort tid för att bli mör. Jakten börjar måndag och det skjuts några älgar varje dag tom. torsdag och då styckas dom på fredag. En del har inte hänt ett dygn ens så likstelhet finns fortfarande kvar. Varma dygn går mörningen fortare.

När man grillar älg så ta fina delar tex; fransyska eller innanlår och jag brukar låta dom ligga i marinad 5-6 dygn för att suga i sig härligheten och möras lite ytterligare gärna med en whiskeyskvätt i marinaden.

Vid grillningen så ta av köttet när du tror att det inte är klart och låt det efterdra lite. Vid för lång grilltid blir köttet torrt och tråkigt. Allt enligt mig. Finns säkert andra synpunkter. Kanske dags att göra en mattråd KSE!?
av Kse sön 04 aug 2013, 00:11
Fransyska och ryggbiff är ju utsökta bitar att ha på grillen, men hemligheten ligger nog i grillningen och hanteringen innan köttet hamnar i frysen just som halvproffs beskriver.
Ett hett tips är att använda Kiwi i marinaden, men bara nån timme för annars löser kiwin upp köttet helt.
Ett annat tips som gör den segaste bit till mör filé är att vakumpacka och sen förvara svalt i kyl eller källare nån vecka, ett tips jag fick av en slaktare.
av Kse mån 05 aug 2013, 23:07
totte skrev:Var nog lite så ja, ursäkta :oops: , hoppas nu du får ett sakligt och vettigt svar från Kse :grin: Det var nämligen väldigt möra och goda älgbiffar, vad det nu var för del, tror vi snackade om det men jag minns inte nu.

Det var ett innanlår som du fick sätta tänderna i, dock något övergrillaf, enligt Mia pga. för mycket snack vid grillen. :grin:
av totte tis 06 aug 2013, 00:21
Så var det ja, innanlår. Utsökt och precis lagom grillat, precis lagom länge för att hinna med grillmästar-bärsen.