Ja det blev ju Elmia Wood i alla fall trots att tid inte fanns.
Bilder på allt helvete som fanns på mässan har ni ju redan sett i drivor så vi skiter i det, vi tar det där andra istället.

Flyg ner till Stockholm tidigt på morgonen, landningen gick bra men sen var det stopp.
Kaptenen meddelade att Arlanda drabbats av ett omfattande strömavbrott och att vi därför inte kunde taxa in, inga plan kunde heller lyfta från Arlanda.
Jag har för mig att det lyfter ett plan var 90:e sekund från Arlanda, rimligtvis borde det då oxå landa ett plan med samma tidsintervall.
Kan inga plan lyfta så blir det ganska fort trångt nere på marken, och det var just vad som hände även om avbrottet inte var så långt.
Väl inne på Arlanda meddelades att vissa avdelningar inte funkade fullt ut pga. strömavbrott, förmodligen gick man då på reservkraft.
Jag skulle ju ha en bil ståendes på Arlanda för vidare resa söderut men så blev det inte, bilen var kvar inne i stan så det blev Arlanda express in till City.
Fick låna en bil i Sthlm, tack för det Maria.

När jag väl fått tag på bilen bar det av söderut, redan då kom rapporter om kaos på mässparkeringen och kilometerlånga köer.
Drygt 30 mil senare är jag mitt i kökaoset, efter att stått still i en timme, 2 kilometer från mässparkeringen ger jag upp.
Jag ställer bilen vid en bondgård och promenerar dom 2 kilometrarna.
Ett smart drag ska det visa sig, dom flesta bilarna i kön får vända hem igen.
Polisen står helt enkelt och vinkar tillbaka folk och ber dom återkomma någon annan dag, parkeringen är stängd pga. dom dåliga markförhållanderna och det finns ingenstans att ställa fler bilar.
Sundelius och Jensskog som kommer en timme bakom mig råkar ut för just detta men dom lyckas med sina körgosseaktiga leenden och vänliga stämma smickra sig förbi vakterna, eller som Sundelius själv uttryckte det; Nu är man rejält brun runt munnen. Samtidigt som han tryckte ner ytterligare en bombmurkla, alla runt omkring nickad instämmande. :)
Elden har slocknat, dag ett till ända.

Väl framme i Skogsforums monter fick jag skaka hand med Torbjörn för första gången och såklart med Fredrik oxå.
Vi som stod i montern hade ganska så fullt upp, kanske såg det ut som att vi stod med händerna i byxfickorna mellan varven men det var inte många lediga stunder.
Hela tiden strömmar det till nya medlemmar som kommer och hälsar och presenterar sig.
Även många nyfikna som stannar till så fort en av dom gammal veteransågarna som Kärrabol har med sig startas.
Vi människor är ganska enkla och primitiva varelser ändå, om det ryker och låter så stannar vi till.
Blivande snickare testar en såg med Wankelmotor och frågar den enda fråga som inte ägaren kan svara på trots att vi frågar Google. Blir många skratt i det här gänget.
Här sitter jag med Islands enda skördarförare (till höger) som även blev vinnare i motorsågs frisbee. Till vänster hans far som har väskan full med Husqvarna X-cut kedjor med sig till Island.
Bjuds det dessutom på riktigt kokkaffe av Jensskog och en bombmurkla därtill är mässkänslan total för många, ja det fanns även bryggkaffe för silmjölkarna.
Såklart hade Fredrik och Torbjörn sett till att bryggaren stod längst in i ett mörkt hörn. ;)
Bryggkaffe på en skogsmässa. :D
Jens drar på ännu en panna riktigt kaffe.

Tyvärr hinner man inte prata med alla, rätt var det är vill nån testa motorsågsfrisbee eller så rycker nån i ärmen med en fråga om kaffe, hur många besökare det är på en dag eller nått helt annat.
Andra gånger står man och tjuvlyssnar på nån diskution om nån händelse på forumet men lika intressant är dom skogliga diskutionerna som likt svampar ur jorden hela tiden poppar upp i montern.
Jag riktigt myste stundtals där i tältet medan regnet smattrade mot presseningstaket, ideligen glada människor som hyllar skogsforum och dess anda.
Jag tror nog att Torbjörn och Fredrik även hade den känslan.
Jag hade med mig en bunt t-shirts med lite roliga tryck som jag delade ut till alla som nämnde min blogg, jätteroligt att träffa er som läser och kommenterar.
Tack för det, det inspirerar och värmer verkligen.

Det blev en snabbsväng ut på mässan oxå med grabbarna, jag han oxå springa iväg och kolla på dom stora flishuggarna.
Erre, vad fan är det vi står och kollar på?
Ingen aning Robert, håll masken bara, kse fotar.


Lite avkoppling första kvällen på Mamma Carinas B&B. Pizza och bärs i gott sällskap.

Den här killen heter Fredrik, har en fru som heter Mia, småkids där hemma, skogsnörd och jävligt duktig på det han gör.
Nä det är inte mig jag pratar om utan min rumskamrat.

På Campen i civila kläder var det lite lugnare och med lite pladdervatten innanför västen släppte den lilla nervositet som fanns kvar inför dom nya bekantskaperna. I montern var det fullt upp med att hälsa på alla besökare så det var skönt att få lite tid över till att prata med varandra.
Jag fann ett par nya vänner i Robertberg, Vardon, Tandemåla, Blivande snickare och så erre förstås. Jag och erre har chattat en hel del via Instagram, Whatsapp och nu senast Telegram.
Vi har skrivit så pass mycket så att det nästan kändes som att det var läge att säga; Det var länge sen, när vi slog hand för första gången.
Som Astrid Lindgren skrev : ”När två små gossar av precis samma skrot och korn träffas första gången, så tänds där liksom ett ljus i deras ögon.”

Sundelius, Jensskog, Molnia och totte har jag ju träffat tidigare men det var ett kärt återseende. Det var även en handfull nya bekantskaper på plats, och så "svärfar" såklart. Vi skrattade, åt och drack en bit in på det nya dygnet.
Mys vid campen, det är han med skägget som gjort den fina stubben.


På hemvägen går det smidigare, full gas upp till Stockholm, in till stan för att återlämna bilen och sen Expressen in till Arlanda.
Hemma sent på kvällen med huvudet fullt av intrycken från helgen, så mycket nya ansikten, så många trevliga människor.
Elmia Wood levererade verkligen i år även om jag inte såg så mycket av själva mässa.

17 kommentarer | Läst 6117 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Kse

Moderator

Blev medlem: sön 20 jan 2008, 01:51

Murphy's lag.
[sub]Den här bloggen handlar all sorts jävlighet, när saker inte riktigt går som det var tänkt, haverier stora som små och framför allt då i de diverse fordon och maskiner i skogen som tendera att ständigt gå sönder. Läs om hur problemen uppstår och om hur vi förebygger och löser dom.
Går det åt helvete för nån annan så tar jag gärna upp det oxå eller så delar jag bara med mig av en historia från vardagen.
Men när det är motvind i livets uppförsbacke kan det vara trevligt att dela med sig av eländet och framförallt att höra om andras, så läs och njut.
[/sub]

Kommentarer

av Blivande snickare ons 05 jul 2017, 23:57
Det var högklassigt sällskap från början till slut! :grin:

Ja den där "länge sen sist" känslan håller jag helt med om, man kände ju fan alla man aldrig träffat förr! :D

Skäggets stubbe var fenomenal!
av Erre tor 06 jul 2017, 00:03
Fantastiskt kul att träffa dig Fredrik.

Håller med, ett konstigt sätt att träffas första gången då man lite tycker att man känner varandra redan.
Kul att ni offrade det fina hotellrummet mot campingen på fredagen.
Det var en riktigt rolig kväll som jag kommer att minnas länge!
av Kse tor 06 jul 2017, 00:07
:grin: Ja det finns som sagt mycket att inte skriva och många bilder att inte visa från den kvällen.
av totte tor 06 jul 2017, 00:13
Gott att läsa och visst är det så med känslan, många goda vänner man skaffat sig på forumet som sen när man träffas i fysisk verklighet bara faller på plats direkt, som man alltid hade känt varann.

Toppen att du kunde ta dig tiden att komma Fredrik, det var en extra bonus att få sitta och tjôta med dig där på fredagkvällen.
av Hema tor 06 jul 2017, 00:27
Härligt skrivet, men vad var det för fråga på vinkelmotorsågen som ingen kunde finna svaret på? (Nu blev man ju nyfiken) :)
av Kse tor 06 jul 2017, 00:35
Synd bara att tiden var så knapp @totte, vi får ta igen det.
Jag tror det var antal hästkrafter som snickarn efterfrågade, googlades runt på diverse sågforum och man hittade all tänkbar info om sågen men på raden för effekt var det blankt. @Hema
av totte tor 06 jul 2017, 01:00
Så är det nästan alltid, tiden räcker inte. Man behöver ett par dagar som när jag var däruppe 2013, då hinner man prata av sig lite i både nyktert och onyktert tillstånd.

KMS-4: MANUFACTURER ADVERTISED H.P.: 8 SAE at 8,000 rpm : http://www.acresinternet.com/cscc.nsf/e ... enDocument
av Tåndemåla tor 06 jul 2017, 07:24
Ja det var många nya ock trevliga bekantskaper. Dessa dagar har varit mycket värdefulla nu så här i efterhand. Bra beskrivet kse och tack till er andra. Det skilde väl ett år i ålde mellan oss? Och ca 130 mil!
av lfq tor 06 jul 2017, 07:47
Tänk vad en kväll med SFO-medlemmar kan bli till något man kommer att minnas resten av livet. Kul att träffa dig också Kse och ditt sätt att sitta med benen i kors är något mina stela ben inte längre klarar.
av Kse tor 06 jul 2017, 08:40
Ja det var roligt att träffas och få ett ansikte på dig med, åldern är bara en siffra var det nån som sa där under kvällen @lfq. :grin: :wink:
Men det var nog oxå han som var yngst på plats som sa det så då är det ju lätt att vara kaxig. @blivande snickare
av Morgan Nordin tor 06 jul 2017, 08:56
Instämmer med övriga - kul att se hur folk ser ut IRL också. Tack för T-shirten!
MVH
Morgan
av ananders tor 06 jul 2017, 09:02
Det här låter ganska mycket som klubben för inbördes beundran och ryggdunkande men det är det inte. Skogsforum är fullt av en massa sköna och trevliga människor som förenas av sitt intresse för skog och allt vad det innebär.
Att få möjligheten att träffa, lyssna på och ta del av andras erfarenheter på det sättet som skedde på mässan och på campen på kvällen var toppen.
av Uvskogen tor 06 jul 2017, 20:40
Brukar bli bra om det jävlas lite i inledningen!
(Kan jag/vi komma förbi när vi är i Abiskotrakten i slutet av juli. En slät kopp och lite prat räcker gott! :) ? )
av Blivande snickare tor 06 jul 2017, 22:38
Kse skrev:Ja det var roligt att träffas och få ett ansikte på dig med, åldern är bara en siffra var det nån som sa där under kvällen @lfq. :grin: :wink:
Men det var nog oxå han som var yngst på plats som sa det så då är det ju lätt att vara kaxig. @blivande snickare

Det är mitt livsmotto, farmor har samma och gumman är just 80 :-bd
Kaxig? Lär ju er *host*gamlingar bara lite livsvisdomar :wink:
av Slurfi fre 07 jul 2017, 10:07
Lät som en bra resa onekligen
av Kse fre 07 jul 2017, 11:18
Absolut, det räknar jag nästan med @Uvskogen, finns sovplats och bastu oxå.
av Uvskogen fre 07 jul 2017, 12:15
Kse skrev:Absolut, det räknar jag nästan med @Uvskogen, finns sovplats och bastu oxå.


Låter utmärkt, Tack!
Men lite kaffe räcker gott! :smile: Vi är 4 personer!! Skickar dig ett pm