Då jag tröttnat lite på att få in mer och mer spån i min lilla verkstad, genom det gamla trasiga innertaket när jag skottar undan spån. Så drog jag slutsatsen att ju fortare jag kan få dit någon typ av innertak under det gamla ju bättre är det. Eller rättare sagt desto mindre tid behöver jag ägna till att städa och gräva fram sågar, delar och skruv.

Då var det ju detta med att hitta något material till innertaket. Det ska hålla för lite isolering och kanske för någon fot om jag trampar igenom det gamla när jag skottar bort allt spån. Sen så får det ju inte kosta för mycket heller då det inte är så viktigt hur det ser ut i ett gammalt uthus, sen så är det bra om man har kvar någon krona till resten med.
Kollade runt lite och hittade andrasortering av pärlspont som inte var så värst dyrt så det fick det bli.
Så idag så har min bror hjälpt mig med att lägga dit det. Vore nog nästan omöjligt att göra det själv när det blir så långa och tunna plank som ska passas in i varandra.

Så här ser den bra biten av det gamla innertaket ur, den sämsta biten hade jag redan täckt när jag kom på att ta en bild på det.


En del lagt på plats.


Det blir en liten bit i mitten som det får bli en annan lösning på då det är lite annat byggt där som blir i vägen. Funderade på någon skiva eller någon bräda som får täcka det gapet som blir på varje sida.


Andra delen lagt, bara att skruva fast allt imorgon så ska det nog sitta sen.


En av takstolarna är rätt dåliga på sina ställen men 100 mm skruv på dom värsta ställena löste det så helt slut är den inte. Dom övriga funkade det med dom vanliga 70 mm skruvarna. Dom brädorna lär sitta still tills allt annat rasar utgår jag ifrån.

Blev dock även att flytta på en del saker, mestadels motorsågar. Bara så att det gick att röra sig där vi skulle arbeta.
Fyllde rätt snabbt utedasset med sågar och sen fick det bli en liten hög i verkstaden med där det redan var färdigt.Ska försöka organisera lite imorgon så jag slipper ha sådan oordning.

9 kommentarer | Läst 3894 ggr

Mer om bloggaren

Jocke91

Semi-proffs huggare

Blev medlem: sön 28 jul 2013, 21:34

Jocke's lite röriga verkstad
Tänkte testa att lägga ut något projekt här någon gång ifall jag får för mig det.
Kommer troligen bestå mest av äldre sågar eller andra halvkonstiga projekt.

Kommentarer

av JensSkoog tis 18 jul 2017, 22:48
Bra jobbat.
Oerhörd irriterande när allt blir täct av damm och gammal skit som kommer ner.
Blev ju ett snyggt tak ochså.
av Jocke91 tis 18 jul 2017, 23:01
Tack
Ja det är ju rätt jobbigt när man börjar skruva på något kvällen innan, och sen på dagen är ovanför och håller på, och sen får gräva fram det man började skruva på.
av curre tis 18 jul 2017, 23:27
Väldigt snyggt med pärlspont i taket
Många fina gamla motorsågar. Samlar du!
av totte ons 19 jul 2017, 12:22
Blir ju riktigt bra det, och snyggt med som Curre säger.
av Mikael ons 19 jul 2017, 15:02
Instämmer med övriga, blir snyggt.
av ananders ons 19 jul 2017, 18:19
Inte många som kan skryta om att ha pärlspont i sin verkstad. Gott jobbat.
av Uvskogen ons 19 jul 2017, 19:35
Snygg4 tak! Bra ned långa skruvar ibland! :d
av halvproffs tor 20 jul 2017, 06:55
Pärlspont skulle jag tro är en av de äldsta spontpanelerna. Min lagård och stall som är 100 år har pärlspont i taket likaså köket på övervåningen i huset som är byggt 1880. Blir jättefint det där och som du skriver att slippa dammet är värt mycket.
av Jocke91 lör 22 jul 2017, 22:56
Tack ska ni ha.
Har påbörjat städning av verkstaden och det tar tid speciellt med allt spån som trillat ner överallt. Passar på att fixa dom grövsta skadorna i golvet med samtidigt.