I brist på annat så tänkte jag göra en liten uppdatering så det inte blir lika långt mellan inläggen.
Har inte hänt så värst mycket med tanke på kurser, snö och jobb. Måste ju ta det lite lugnt ibland med.

Blev i vilket fall en färdig hylla under jul och nyår, då jag fick gott om tid på mig att testa lite för mig nya tillvägagångssätt.

Tanken var att ha samma typ av hylla som på andra väggen. Men dom brädorna jag hade tänk mig till hyllplanet denna gång var tyvärr lite tunnare. Därmed så skulle ca 1 meter mellan stödpunkterna resultera i att dom skulle svikta lite väl mycket i mitt tycke.
Efter lite olika idéer så blev det denna lösning på det problemet.


Hyllplanet blev stabilt och det sviktade ingenting nämnvärd med dom lite tunnare plankorna.


Då hyllbygget var rätt givande så fick jag för mig att jag tvunget skulle hyvla till ett vedträ och göra något av det. Fråga inte varför :lol:
Inga elektriska eller motordrivna verktyg inblandade i den processen. Rätt givande på ett sätt, men tog sin lilla tid.Dumt nog så åtog jag mig att fixa en Jonsered så hyllan fick bli lite arbetsbänk då min egentliga arbetsbänk är fylld med annat.


Detta blev säkert lite rörigt men fick tiden att gå lite.

6 kommentarer | Läst 3037 ggr

Mer om bloggaren

Jocke91

Semi-proffs huggare

Blev medlem: sön 28 jul 2013, 21:34

Jocke's lite röriga verkstad
Tänkte testa att lägga ut något projekt här någon gång ifall jag får för mig det.
Kommer troligen bestå mest av äldre sågar eller andra halvkonstiga projekt.

Kommentarer

av JensSkoog fre 02 feb 2018, 23:45
Du blir ju snickare ochså genom den här processen, Jocke91 :-bd :-bd
av totte lör 03 feb 2018, 02:41
Jocke fixar det mesta Jens, det han inte visste innan hur man gör hittar han på nåt sätt att göra och det brukar funka. Fint hyllbygge blev det. Det där med arbetsbänk ja, sällan man kan arbeta på en sån för den är alltid upptagen av nåt.

Att tälja på en träbit kan vara mycket rogivande och ibland blir det till och med nåt användbart av det. Höll på med det en del tidigare, nu var det länge sen jag täljde en träsked.
av Erre lör 03 feb 2018, 10:24
Snyggt jocke.
Kul med en uppdatering, så man hänger med i allt som händer.
av Jocke91 lör 03 feb 2018, 11:12
Tack ska ni ha.

Nästa steg lär bli att fixa ett golv på nästa vind i ett mindre uthus. Måste dock upp och kolla vad tidigare ägare har lämnat för något där och sortera det först. Tanken med det är att få till en yta där jag kan dumpa av lite sågar, så att jag kan bygga ett golv där dom står nu. Kommer bli ett måste med utrymme för det som ska väck från byggnaden där jag har vedboden just nu. Den byggnaden kommer troligen behöva rivas ner helt eller delvis beroende på hur illa konstruktionen dragit iväg. En dag i taget får se vad som händer.
av totte lör 03 feb 2018, 14:17
Hmm, ja, den där vedbodshuset lever verkligen på sitt yttersta. Tur du har gott om hus på tomten. :d
av Jocke91 sön 04 feb 2018, 23:26
Jag skulle anta att det står ungefär lika rakt som ägaren till alla flaskor som låg i det, gjorde efter förtäring av innehållet i dessa.
Hoppas inte att precis allt måste rivas ner för att kunna räta upp det. Men får se när jag kommer dit. Har hittat lite fler projekt som behöver lösas inom överskådlig framtid.