Sådärja, nu ligger 550m3fub på backen i väntan på att köras ut. Jag har lejt in skördare och har tänkt att skota allt själv, delvis skiftkörning ihop med bror. Duktig förare på skördaren, Ponsse scorpion, och även om jag sett skördare förut så går det inte att undgå att imponeras av effektiviteten.
Jag har kört 3 dagar hittills och det har gått finfint i snäll terräng. Jag körde morgonpasset och bror kom och bytte av mig vid lunchtid så jag hann med att gå igenom alla avdelningar där skördaren gått fram. Fanns ett område på 2ha med riktigt tuff terräng. Mjuk mark med sten och en del stubbar som jag inte klarar att gränsla. Får nog inse begränsningar i vad min maskin klarar och hur mycket som är rimligt att hinna med så jag får leja bort just den körningen till proffsmaskiner. Man ska ju hinna vara människa också.
Riktigt tråkigt att se all röta orsakat av den torka som vi haft. Fått slutavverka några små bestånd i förtid och det var väl röta i varannan rotstock så det visade sig vara rätt beslut.
Sonen går idrottsgymnasium och internatet kostar en del. Han kommer hem på helgerna och jag har fått honom att börja köra lite röjsåg. Har inte informerat honom än om att jag tänker att han får jobba av en del av kostnaden utan lön. Han visar inget särskilt intresse för att delta i skogsarbete men när jag smög mig på honom så gick han och sjöng medan han röjde. Det tolkar jag som positivt

0 kommentarer | Läst 459 ggr

Mer om bloggaren

Fixaren1

Medelhuggare

Blev medlem: lör 23 mar 2019, 23:41