Så var det dax att skriva några rader igen. Känns som att dygnet haft lite för få timmar senaste veckorna. Har hållt på med projekt på min f-skatt samtidigt som jag jobbat heltid.
En försäkringsgrejj som jag gör åt mitt förra jobb. En BMW som gått av vägen,kört av stenstolpe och gjort kaffeved av staketet,dessutom slutade färden med att fälla ett rejält äppelträd.
Så det har blivit lite snickerier och även lite jobb med grävaren.
På skogsfronten börjar man väl komma in i gängorna igen. Lite bra att komma som ny och få lite åsikter om saker hur maskinen går. Blir lätt att man vänjer sig med saker annars som en utifrån reagerar på direkt.
Tycker den drar igenom virket lite dåligt,så på måndag blir det nya matarhjul! Det komiska är att den drar sämre på vekare. <20 cm typ. Tror det beror på att det bara är de yttre raderna på matarhjulen som ligger åt stammen då,och det är de dubbarna som är nerslitna rejält.
I måndags flyttade vi och började på det stora köpet åt Skälby gård. Riktigt bra körning.
Körde av den första fläcken på knappt 1400,blir spännande hur skotningen ska gå eftersom det går ett surdrag tvärs igenom beståndet som givetvis också skulle med till varje pris. Var verkligen på håret att jag tog mig upp med skördaren. Lär säga att den är grym i driften! Hade det varit en gul hade jag garanterat suttit kvar!
Nästa fläck var lite speciellt då trakten innehåller massa gruvhål. Tycker dock de mest ser ut som diken eller nåt...Men kanske är djupare än man tror...Ska
putsa runt dem på måndag morgon så de kanske blir spännande!
Idag har det stått jakt på schemat. Dixon gick på slag i säkert 4 timmar,men lyckades inte resa haren tills de började blåsa ur och torka upp alltför mycket.
Eftermiddagen har jag tillbringat med att bredda ett dörrhål till ett pannrum.
50 cm betongvägg från 1912. Kan säga att de var rädd om betongen på den tiden. Väggen bestod till 85% av natursten,inte de mest lättsågade materialet....Men trägen vinner. Bara att smälla in ny dörr och karm nu.
Nu sitter man och sippar på en rom och cola,sambon kom nyss hem med ett förstapris på tollingjaktprov så de lär väl firas lite!
Upp i ottan imorrn igen för ett nytt försök med nån hare sen dikning med grävaren på eftermiddagen! :) Måste få hem grävaren för att börja med brunn och avlopp..


Skål!

Bild


2 kommentarer | Läst 28795 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Engstrand

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: tor 01 feb 2007, 17:37

Kommentarer

av totte lör 08 sep 2012, 19:39
Skål på dig Engstrand! Sitter här med ett glas god malt, Bowmore. Har just avnjutit din mycket läsvärda blogg. Trevlig bild, visst är det bra med en kamrat i hytten?
av Tosca lör 08 sep 2012, 22:25
Förmodligen är det dagbrottsliknande gruvhål du har stött på, de är ganska vanliga i Salaområdet.