Hej,
Här kommer uppdateringen efter helgens arbete, började i fredags med att fortsätta huggningen nedanför stugan.
Gick rätt hyffsat, hade emd mig min far som flyttade till stockarna så de skulle vara lätta att komma åt antingen med vinsch eller med timmervagnen. Tog faktiskt lite bilder då, men jag lägger upp de eftersom.
Är rätt grov björk vilket gör det lite problematiskt, har kommit fram till att jag hugger ner allt grovt och sedan blir planen att markbereda så tallen får fröa av sig tills vi ska sluttavverka området bredvid.
Området

Området

Området

Uppläggen

Före söndagens arbete

Utrustningen
Rätt smådrygt när man kapade torrtallar för glatta livet är att kedjan blev slö rätt fort, passande nog var det god tid att fika då. Åkte upp till stugan och sörplade i sig nyponsoppan och leverpastejmackorna och begav sig ut på bron och började slipa sågen. Efter sisådär halva kedjan tycker jag att någonting fattas, en tand hade gått av jäms med länken. Slipade upp de andra tänderna och körde klart de torra träden. Lär bli att byta kedja nästa helg när det blir fortsättning, hoppas polaren följer med och hjälper till.
Blev inga efterbilder eftersom det var snabb ihoppackning för att åka hem och äta middag.
Är rätt mycket torrträd i ett visst område som togs sist idag. Var bl.a en som var ca 40cm i rotmått, kändes lite synd att en sådan var torr :surp:
Får se nu till våren om star-vinschen åker fram och hakas på baki BM 320 bustern och får agera som dragkämpe ut ur de trängsta områdena.
Provade en av de kedjorna jag slipade med maskin i lördags men det var en besvikelse. Var inte alls vassa, MEN jag tror efter en filning för hand så blir de nog riktigt vassa.
Skriv gärna nå kommentarer och totte jag mindes att ta bilderna idag!

Ha en underbar kväll så hörs vi!

0 kommentarer | Läst 2895 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Elias

Överhuggare

Blev medlem: fre 17 jul 2009, 22:49

Jag bloggar om lite allt möjligt när det faller mig in, mestadels om mitt arbete i skogen med gallring och uppstädning av ett helt eftersatt område på 14ha.