Hej alla.
Ett tag sedan man skrev här, men det har som inte blivit nå mycket arbetat i skogen på sistone.
Tog tag i det här nu och åkte ut imorse. har lånat en stihlsele av en kompis så jag kan bestämma mig vad jag ska köpa för en. Lutar ändå mot stihlselen, tyckte den var riktigt skön faktiskt speciellt bra att den belastar längdryggen istället för axlarna pga att jag har problem med axlarna/nacken.
Så på med röjsägen före kl 9 imorse och började att köra, har marker som det är otroligt mycket ris på så detta ska göras någonting åt. Är någon typ av björkbuske eller vad man nu ska kalla det. Blir max 1,5 höga och krokiga som bara den.

Så bort med alla dem och fram med alla de små tallplantorna som finns under allt ris och annat trevligt.
Tog lite bilder på hur det såg ut framanför där jag var just idag och lite bilder bakanför där jag redan röjt.


Slog dessutom av vattnet i stugan och dränerade systemet och tog lös pumpen. Skulle vara lite trist om allting frös sönder.

Före


Lite ris


Röjt


Ej röjt


7 kommentarer | Läst 7030 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Elias

Överhuggare

Blev medlem: fre 17 jul 2009, 22:49

Jag bloggar om lite allt möjligt när det faller mig in, mestadels om mitt arbete i skogen med gallring och uppstädning av ett helt eftersatt område på 14ha.

Kommentarer

av Anton k sön 20 sep 2009, 19:23
Ser bra ut det där. föredrar stihl selen känns som den blir lite mjukare men alla har ju olika smak..
av Elias sön 20 sep 2009, 19:32
Smaken är som baken. Sedan är det lite skillnad på oss hemma arbetare att man går inte varje dag 8h per dag så då är det inte lika viktigt.
av masterchief mån 21 sep 2009, 07:02
De där tallplantorna mår defenetivt bra av att få lite luft....
av Elias mån 21 sep 2009, 19:12
Det hoppas jag, var så otroligt mycket vide, enbuskar och annan dynga så nu blev det ordentligt gjort. Får bara hoppas att det tar sig nu, speciellt när det är ganska bra med solljus på dessa områden. Hur mycket växer en tallplanta i cm per år i snitt? Finns kanske ingen data på detta.
av totte mån 21 sep 2009, 22:01
Beror helt på boniteten allt från nästan noll och upp till ganska många dm. Du behöver lite skogstabeller för att bestämma boniteten om du inte redan har den på nån skogsbruksplan.
av masterchief mån 21 sep 2009, 22:12
Elias skrev:Det hoppas jag, var så otroligt mycket vide, enbuskar och annan dynga så nu blev det ordentligt gjort. Får bara hoppas att det tar sig nu, speciellt när det är ganska bra med solljus på dessa områden. Hur mycket växer en tallplanta i cm per år i snitt? Finns kanske ingen data på detta.

Nede hos oss har de en tendens att stå och stampa får att efter ett tag bli buskiga as.....
Viltbetade alltså :???:
Har de bara ljus och näring så stampar de annars på rätt bra..inte funderat iofs hur mycket de växer per år...
Du kan ju kolla grenvarven på befinlig ungskog så får du ett humm...
av Elias mån 21 sep 2009, 22:17
Buskiga as är int så roligt att handskas med. Blir som i bästa fall massaved om inte bara vanlig ved för det blir så mycket avdrag. Är så med de flesta större tallarna som finns på myråkern. Krokiga eller generellt fula eftersom de stått för tätt och dåligt till. men nästa generation som kommer nu ska förhoppningsvis bli finare.