Tidig morgon
Gomorron,
Tänkte berätta litegrann om helgens bravader,
Lördag hände det inte speciellt mycket, var på stan med farbrodern och handlade ny PC som jag sedan satte igång och installerade allting på under kvällen. Tog även och gjorde en riktig vinterstädning och rengöring av bilen. Dammsög, torkade, behandlade skinnet och tvättade även av den på utsidan fastän jag visste att det skulle vara fint i 3 mil fram tills man kom till den saltade delen på vägen.

Söndagen spenderades ute i skogen, tacka gudarna för det. Steg upp på morgonen och såg att termometern visade ca 0 gradigt. Inte optimalt men väl så mycket bättre än 10+ när man ska arbeta.
Släpade ut matsäcken och alla grejorna i bilen och körde mot skogen. Fyfan hur vägarna är i ett inlandssamhälle nu, blankis över hela vägen och ojämt.
Antispinn lampan lyste likt ett fyrtorn i natten.
Fick eld i stugan , alltid skönt att komma in i värmen när man ska fika. Snabbfilade sågen för lite extra skärpa och tog fyrhjulingen ner i skogen och började.Gick rätt hyffsat dock är det rätt mycket död skog, vilket inte är så trevligt att hitta.
Under dagen så hann vi en bit neröver skiftet så det börjar likna litegrann nu, dock är jag inte ens halvvägs på detta området än.

Tur jag har följeslagaren med mig som håller sig på behörigt avstånd när man håller på och fäller, märkte dock stor skillnad nu när vi var 2 hussar i skogen att hon lyssnade sämre på mig när man ropade att hon skulle komma bakanför mig. Sist jag hade med henne så hann jag knappt ropa så satt hon bakanför mig när jag fällde osv. Medans nu höll hon sig hellre på säkert avstånd fast i fällriktningen. Konstigt hur hundarna bedömer hur långa träden är och sätter sig en bra bit längre bort. Förutseende kanske?

Min följeslagare


Hittade en rätt hyffsat björk idag, var väl ca 50cm i diameter som skulle tippas ut.
Stoorn


Tog lite efter bilder också, är väl inte riktigt klart här men är lite osäker hur hårt man ska ta. Har viss rädsla både för snön men även för blåsten. Eftersom de är ca 10-12m långa dessa slanor och står på gammal odling så har de lätt för att tippa. Får se hur det blir i slutändan.
Så nu blir det ännu en till arbetsvecka, förhoppningsvis ska jag åka ut på söndag till skogen och arbeta av mig lite.

Ha en bra dag,

0 kommentarer | Läst 2854 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Elias

Överhuggare

Blev medlem: fre 17 jul 2009, 22:49

Jag bloggar om lite allt möjligt när det faller mig in, mestadels om mitt arbete i skogen med gallring och uppstädning av ett helt eftersatt område på 14ha.