Har som inte blivit många ord skrivna här på de senaste 3 månaderna.
Tänkte göra att ryck i vilket fall.

Helgen bestod mestadels av skoterkörning och snöskottning.
Har äntligen fått igen min skoter och planerade premiärturen väl och tog med bogserlinan.
Felet som var på maskinen var en kabel som hade skavt mot chassit och till sist kommit åt kardelerna, vilket hände vid olika tillfällen beroende på vibrationer osv.
Tog bara 1 månad att få skotern fixad så snacka om långsam felsökning. Blev en 7-8 mils sväng i denna lössnön och helt utan spår. Skotern gick kanon förutom att displayen går inte att ändra läge på, sedan har tankmätaren slutat funka när jag fick igen den.

Söndagen bestod av snöskottning från mormor och morfars hustak och garagen. Tog ca 3 timmar med bortskottning med gamla bettan BM320. Drog sedan på mig skoterstället och följde med nisse och sladdade leden till storklinta. Sträckan är ca 1,5 mil och rätt kuperad och eftersom den aldrig varit sladdad förut hade vi räknat med problem och det fick vi. Lite svårt att tro men vi körde fast säkert 15 gånger, 10 med foxen och 5 med 59an. En sträcka på leden var inte ens spårad och 70 cm lössnö sätter rätt snabbt stopp på en skoter med en stor sladd bakom. Kopplade lös och kladdade spåret istället för att kunna sladda efter det frysit ihop. Har lagt ut lite bilder som man kan kolla på.

Just nu sitter jag i västerås och väntar på morgondagen. Ska ha VU-möte på jobbet och sedan skynda mig hem till skellefteå igen. Såg en terri 2020 eller vad nu modellen heter som körde ihop väldigt nära arlanda.

Ha en bra kväll för nu ska jag se NCIS på tv och läsa skogsforum.

3 kommentarer | Läst 3890 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Elias

Överhuggare

Blev medlem: fre 17 jul 2009, 22:49

Jag bloggar om lite allt möjligt när det faller mig in, mestadels om mitt arbete i skogen med gallring och uppstädning av ett helt eftersatt område på 14ha.

Kommentarer

av totte ons 10 feb 2010, 01:42
Såna fel är för jäkliga att hitta, hade precis så på en bil en gång, en säkring som brann gång efter annan så en massa grunkor slutade fungera. Tog flera månader innan jag hittade igen det av en ren slump, öppnade motorhuven i halvmörker och såg en gnista där nere.
av Uvskogen ons 10 feb 2010, 21:34
Fast det lät liiite kul att köra runt i lössnön i varje fall :)

Alltid läge för ett NCIS - right boss?
av Elias tor 11 feb 2010, 16:37
Väldigt störande att det ska ta sådan tid och skapa så mycket problem!

Hur skönt som helst att köra runt i snön, blir nog att köra en sväng i helgen också!

NCIS är en sebar serie men kanske inte en av mina favoriter osv.