Igår var det riktigt mört och vi satte igång all belysning för en gång skull det brukar annars bara vara nån lampa som går på med relä. Men jag tänkte på att det var så jäkla mörkt igår att jag inte varit med om liknande. Det var också disigt eller molnigt kanske det heter. Men sen läste jag att det var mån förmörkelse nåt vi inte haft på länge tydligen och nåt jag aldrig hört talas om

3 kommentarer | Läst 1421 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Byggonomen

Seniorhuggare

Blev medlem: fre 15 maj 2015, 21:47

Kommentarer

av JensSkoog lör 28 jul 2018, 07:48
:d :d
Det borde ju vara svårt att ha missat ut på den där saken - här
har tidningar och net varit fulla av saker om den :wink:

Men du är inte ensam. Sist det var full solförmörkelse här, jobbade jag ute i
verkstan och fattade inte varför det blev omöjligt att se det jag hade händerna i :lol:
av Byggonomen lör 28 jul 2018, 10:45
Nej, jag läser inte tidningar eller ser på TV just nu alls, lite internet kanske men inga nyheter eller jobb förutom fritidsgrejer.
Nej, det var en upplevelse jag inte varit med om, läste senare att det var väldigt länge sedan senaste månförmörkelse. Det var helt svart igår märkte det först på belysningen med dagsljus relän som sattes igång tidigare än vanligt sen var det så molnigt att man inte kunde se månen av den anledningen. Men helt bäckmörkt var det redan vid nio / tio kanske minns inte exakt klockan.
av th sön 29 jul 2018, 14:15
Nästa totala månförmörkelse vi kan se i Sverige är redan om ett halvår, 21 januari 2019, så behöver inte gräma dig över att du missade den i förrgår.