Nu är maskineriet uppställt och redo. I morgon drar jag igång årets kapning och klyvning. Motorsågarna är servade och redo även de, dvs tre av dom, Jonsered 621:an, som fått ny bensinslang och lite annan service, Partner 4200 och så Homelite ZIP:en, som dock endast skall provas på en eller ett par stockar. Homelite SXL-12 behöver en förgasaröverhalning, startar bara om den får en sup. Partner R12, Masterchiefs gamla såg, behöver kopplingsbelägg, något som visat sig lite besvärligare än väntat, men det skall lösa sig framöver så även den får äta lite trä.


Mycket trevligt väder även idag, lite slöjor på himlen, men 16 - 17 grader så det är fortfarande riktig vår. Nästan all snö borta från tomten nu, den sedvanliga drivan vid garageväggen återstår.

3 kommentarer | Läst 6514 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Anonymous mån 25 apr 2011, 19:50
Känns av inlägget att du är redo för ett nytt årsomgångsår. - Dock med ytterligare maskinpark, som förhoppningsvis ger både skojigare och mer nyttobetonat arbete (tänker på Franzozen, där vi alla forumdeltagare går i väntans tider).

- Tänk så mycket gnista man känner kommer tillbaka genom vårens inträde!
av Uvskogen mån 25 apr 2011, 23:52
Aahh, känns uppiggande med en utmaning, för en som trodde att han var klar. Visade sig efter stapling och räkning att det fattas 5 kubik. Får allt ställa upp mina grejor igen. Så det vete f-n, du slår mig nog igen "totte", trots min väder-tjuvstart :wink:
av totte tis 26 apr 2011, 01:24
trislc: Jodå, nu känns det redo för veden. Franzosen får nog vänta till nästa årsved innan den är redo, det är mycket kvar som tar tid, frånsett några grejor på växellådan är ingenting ytbehandlat, och det är en hel del detaljer kvar att göra också.

Uvskogen: Vi får väl se, har inte tänkt köra i nåt racertempo precis. Det är det som är så skönt med att ligga ett år före, man behöver inte tänka på torkningen så det känns inte ett dugg brått.