Smet iväg fredag kväll och lördag för att snickra på traktorn. Hade fått ytterligare en sändning från OiE, bland annat med plugg till hydraulen och nytt lock. SÅ kunde då jag ta bort hydraulslangarna och få ett bättre insteg. Den uppmärksamme ser kanske att dubbarna på huggarkängorna har gjort repor i slanghöljet. Det triggade mig att skruva bort dem. Har aldrig använt dem, och har inget att koppla i dem heller.
Före. Trångt och repigt.


Efter. Bättre plats!


Fick så dit en voltmeter, det börjar likna något. Observera att den laddar bra på tomgång redan.
Laddar


Snyggade till dragningen kring startmotorn och fick på några nya fräscha polskydd på några ringkabelskor. Hur man gör om det sitter flera kabelskor på samma bult vete tusan, men försökte trä på så gott det gick.

Grovsmidde dessutom ett fäste för kabeln till motorvärmarkontakten, och insåg samtidigt två saker:
1) Stoppreglaget tar i blockvärmaren när den är inskjuten, och
2) hade dragit en kabelstam som tog i när man använde gasreglaget med foten.

Det sistnämnda går att fixa, men orkade inte klippa buntbanden jag just hade satt dit. Nästa gång. Blockvärmaren får sitta där den sitter, måste kanske skaffa en jordfelsbrytare, så att jag märker när stoppreglaget har nött sönder värmaren...

Skruvade dit framljusen, men kopplade inte in dem. Har inte bestämt mig hur och var jag skall skarva eller sätta reläerna, tips mottages! :)

Sorry, inga bilder på detta.

1 kommentar | Läst 4972 ggr

Mer om bloggaren

Mangan

Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!
Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum!

Blev medlem: lör 15 okt 2005, 16:22

Effektivt eller kul?
Jag vill ju inte gå back på min skog, så stora grejer får det stora pojkarna ta hand om. Men röjsåg brukar jag hinna köra, och kanske lite gallring i småbestånd? Har för många hus, och för lite tid. Och så skall jag hinna med att träna 5-6 dagar i veckan också.

Kommentarer

av Uvskogen tor 21 aug 2014, 10:48
Den blir finare och finare för varje gång! Kul med voltmeter, mätare är alltid kul.