Skogsnyheter

Bergvik Skog får rätt i strandskyddsärende, Uppsala län

3 inlägg 1964 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Bergvik Skog får rätt i strandskyddsärende, Uppsala län

Torbjörn Johnsen  
#479357 Enligt en artikel i UNT har bl a Bergvik Skog fått rätt i regeringsinstans mot Länsstyrelsen i Uppsala län. Länsstyrelsen beslutade 2014 att utöka strandskyddet från 100 till 300 meter vilket både kommuner, privatpersoner och Bergvik Skog motsatte sig. Men nu får alltså länsstyrelsen backa på från sitt beslut.

Det huvudsakliga syftet med länsstyrelsens beslut var att långsiktigt trygga den allemansrättliga tillgången till olika strandområden. Vidare skrev länsstyrelsen att beslutet också var ett sätt att trygga livsvillkoren för djur- och växtliv i olika områden.

Länsstyrelsens beslut överklagades av Bergviks Skog AB som äger stora skogsområden i både Tierp och Östhammars kommuner. I sitt överklagande till regeringen skrev skogsföretaget att länsstyrelsens beslut var svepande och generellt och inte pekade ut vilka faktiska behov som låg bakom utvidgningen av strandskyddet. Vidare menade Bergviks Skog att deras verksamhet redan i dag regleras av skogsvårdslagens föreskrifter. Med ett utökat strandskydd skulle deras verksamhet komma att regleras av dubbla regelverk.


Läs hela artikeln här.   TS
Skogsnolia 2023
Användarvisningsbild

Re: Bergvik Skog får rätt i strandskyddsärende, Uppsala län

Niking  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#479360 Skönt att Länsstyrelsen åkte på däng när det gäller strandskyddet.
/Niklas

Användarvisningsbild

Re: Bergvik Skog får rätt i strandskyddsärende, Uppsala län

Slurfi  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#479361 Länsstyrelserna verkar ha en egen agenda. De tappar förtroende hela tiden.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).