Skogsnyheter

Stora Enso investerar 68Mkr i kondensturbin till Hylte

2 inlägg 1976 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Stora Enso investerar 68Mkr i kondensturbin till Hylte

Fredrik Reuter  
#456203 Stora Enso investerar i sin fabrik i Hylte, idag skriver de att de investerar 68 miljoner sek i en ny kondensturbin. Kondensturbinen ska användas för att ta hand om överskottsångan och genom detta ska självförsörjandegraden av grön el öka till 20%.

”Det är fantastiskt kul att inom så kort tid sedan förra investeringsbeslutet återigen få meddela ett nytt positivt besked. Detta bevisar att Stora Enso-koncernen och divisionen Papper fortsättningsvis ser Hylte bruk som en stark aktör för produktion av tidningspapper”, säger Håkan Naij brukschef på Hylte bruk.

Sedan bruket minskade produktionskapacitet 2012 respektive 2013 har det funnits överskottsånga som har friblåsts ut över anläggningens tak. Genom en kondensturbin kan ånga som kommer från brukets nuvarande två pannor tas om hand och omvandlas till elektricitet. Brukets två pannor eldar så kallad RT-flis (returträflis) och försörjer bruket med el och ånga till pappersproduktion och uppvärmning.

Den nya turbinen som placeras på kraftblocket och väntas vara i drift under tredje kvartalet 2018.


Bild


http://news.cision.com/se/stora-enso/r/ ... n,c2271114   TS
Skogsnolia 2023
Avatar Fallback

Re: Stora Enso investerar 68Mkr i kondensturbin till Hylte

Hema  
#456259 Trevliga nyheter, gött att det verkar finnas folk som fattat att det gäller att investera o inte spara sig i form.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).