Inomgårdsmaskiner

Problem med Gilson snöslunga

7 inlägg 8730 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Problem med Gilson snöslunga

Sunnebo  
#84214 Hej, är helt nybörjare när de gäller snö slungor, men fick en Gilson 8hk 26" snö slunga när ja köpte huset, och de ligger ca 80cm snö ute på gården så ja behöver ha igång den =)
den har stått i ca 3-4 år, men ja fick igång den på bara några ryck me full chooke, och då gick den i ca en halvtimme, men problemet nu är att själva drivfunktionen funkar inte, alltså de går att få i växlarna och den går framåt, men själv axeln som ska ska driva bladen för att slunga snön står stilla, nån som vet vad felet är? tacksam för snabba svar.
MVH Micke



   TS
Trejon
Avatar Fallback

Re: Problem med Gilson snöslunga

axwell  
#84216
Sunnebo skrev:, men själv axeln som ska ska driva bladen för att slunga snön står stilla, nån som vet vad felet är? tacksam för snabba svar.
MVH M


Kolla brytpinnarna, det brukar vara minst en på varje sida. Den "axel" du ser är ett rör som sitter utanpå axeln.
Om du kan rotera "bladhalvorna" var för sig så bör det vara detta fel.
Annars är det risk fel kuggväxelhaveri, drivremmen är väl ok?

Avatar Fallback

Re: Problem med Gilson snöslunga

Sunnebo  
#84217 okej, var ute å kikade nu, är som sagt nybörjare på sånna här maskiner, bladen gick inte var för sig, utan felet är att främre driverremmen hade hoppat av, men den hänger bara ihop me en tråd, och den bakre remmet såg sliten ut, vart kan man köpa nya sånna? och vad måste man montera bort för att släppa spännarna för å byta remmarna? =)

   TS
Avatar Fallback

Re: Problem med Gilson snöslunga

Sunnebo  
#84241 har bytt remmarna nu iaf.
men har ett annat problem, den går bara med full choke även om man kört den i en timme så den är riktigt varm, de minsta man försöker minska på choken så dör den på en gång, finns de nån justering man ska göra eller är de förgasar renoveringen som gäller?

   TS
Användarvisningsbild

Re: Problem med Gilson snöslunga

totte  
#84264 Det finns en ställskruv på förgasaren, det är den som sticker ut i sned vinkel i flottörhusets underkant. Ganska troligt har du smuts i munstycket, prova att dra in justerskruven tills den bottnar (försiktigt) och sen ut igen till där den stod, kolla läget innan och räkna varv när du drar in den. Grundinställning på den är 1 1/2 varv ut från där den bottnar.

MainAdjust.jpg


Hjälper det inte så försök justera ut den ett kvarts varv i stöten. Hjälper inte det så måste du ta isär och rengöra, blåsa ur munstyckena ordentligt. Passa på att dränera tanken helt också, inte omöjligt att du har vatten i soppan som fryser i munstycket i stället för smuts.

Det är i alla fall helt klart att det är stopp i munstycket, då går den enbart med choke.

Avatar Fallback

Re: Problem med Gilson snöslunga

Sunnebo  
#84315 okej, tack för beskrivningen med bild :D ska prova å justera annars blir de rengöring, har inge vatten i tanken för den va snustorr innan ja körde igång den för denna vintern, men kan nog finnas en hel del skit i allt.

   TS
Användarvisningsbild

Re: Problem med Gilson snöslunga

totte  
#84340
Sunnebo skrev:okej, tack för beskrivningen med bild :D ska prova å justera annars blir de rengöring, har inge vatten i tanken för den va snustorr innan ja körde igång den för denna vintern, men kan nog finnas en hel del skit i allt.


Snustorr tank -> goja i forgasaren. Släpper ofta en massa små flagor och annat smått och gott när tanken får stå torr länge. Och när den kvarvarande bensinen torkar ihop så blir det en seg massa som sen kan gegga igen förgasaren. Så jag skulle nog tippa att du åker på en rengöring. Skulle nog rekommendera en ordentlig urvaskning av tanken också.

En specialblandning för att rengöra gamla geggiga tankar, ett par dl lacknafta eller fotogen och en dl rödsprit. Häll i tanken skicka efter en näve M8-muttrar och eller bultar. Skaka flera gånger om dagen i nån veckas tid.

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).