Före och efter jobbet

Hälsningar från utlandet

10 inlägg 4738 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Hälsningar från utlandet

kantrix  
#74503 Hej ! Det är så lugnt här på det öppna forumet så jag vågar mej på att starta en ny tråd. Har varit inne här på
detta fantastiska forum ganska ofta det senaste året , har inte brytt mej om att registrera mej för risken finns att
man fastnar för länge bakom datorn :geek: Jag är en svenskösterbottnisk bonde / skogsägare , bor på "Tottes"
breddgrad i Jakobstadstrakten i Finland . Sysselsätter mej således med jordbruket sommartid och den egna skogen
vintertid. I dag hade dom en arbetsdemo här hemknutarna med 2 röda Valmet TX . Man måste ju bara dit å titta å ta sej lite fika å snacka bort en stund fast vädret är bästa tänkbara för skogsjobb . Vi hade ett par veckors eländigt menföre i andra halvan av november men nu är det påfruset och nästan ingen snö. :smile: Hur har din skogsvinter
börjat ?   TS
Elmia
Avatar Fallback

Re: Hälsningar från utlandet

Nolltax AB  
#74507 Huggit ren en skogstomt. Blytunga skor en decimeter höga..... Önskade det frös på snart.

Användarvisningsbild

Re: Hälsningar från utlandet

Slurfi  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#74525 Ska hämta ved en kilometer in i skogen imon, med Polaris WideTrak på en halvmeter snö och flera minusgrader.
Blir nog kul.

Avatar Fallback

Re: Hälsningar från utlandet

plutten  
#74533 Var också på samma skogsdemo, man får ju åtminstone ett mål mat om dagen på detta sätt. Mycket folk.

Användarvisningsbild

Re: Hälsningar från utlandet

totte  
#74542 Hej du Kantrix! Jaså på min breddgrad, ja det verkar finnas några stycken från östra sidan Bottenviken i den regionen här på forumet. Ja jag har ju inte nån egen skog så min skogsvinter är inte mycket att orda om, nästa projekt är att hugga en julgran på grannens mark :lol: . Annars är vintern för mig en tid att meka med mina små maskiner och motorsågar. Har en Himelite SXL 12 som behöver lite nya kopplingsdelar som jag skall ta itu med framöver. Just nu har jag i stort byggt färdigt min tvåhjulstraktor och skall plocka ner den igen för målning.

Klart du skall registrera dig, du lär väl sitta lika länge vid datorn oregistrerad som registrerad, vi väntar på att du blir med här! :grin:

Avatar Fallback

Re: Hälsningar från utlandet

kantrix  
#74949 ...vi fick ingen breddgradsbestämmning för Nolltax , hoppas i alla fall han har fått sin del av det ryska högtrycket
som vi har haft här . I morse noterade vårt flygfält 26 minus , nu fryser kärren till å alla skogare blir gladare !
Hoppas tallsteklarna fryser rumpan av sej på samma gång ....

   TS
Användarvisningsbild

Re: Hälsningar från utlandet

Kse  
#74953 -30 i morse så inge maskinväder i dag eller igår. Imorgon blir det röjningsinfo och julbord med Sveaskog så då är ju vädret skitsamma. Annars har det varit allmänt jävligt med upplega och snödrev :grin:

Användarvisningsbild

Re: Hälsningar från utlandet

Slurfi  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#74970 Vi har -10º så det varierar rätt mkt på några mil.

Avatar Fallback

Re: Hälsningar från utlandet

kantrix  
#76011 God fortsättning på den gångna julen ... Efter ett antal "eurovintrar" har vi äntligen fått uppleva en jul med gammaldags köld och snö här i Österbotten. En sak jag noterade denna julhelg är att julbelysningen blir mer å mer LED - baserad,och visst har den tekniken gjort stora framsteg de senaste åren. Om den kommer att bli en revolution för mänskligheten återstår att se. Vad tror du ? Den här forumtråden kunde ju också ha hetat`"jul och nyårshälsningar från utlandet" , så ta å knacka ner lite skogsrelaterade tankar och hälsningar var än du råkar befinna dej ! För min del önskar jag alla skogsforumläsare ett GOTT NYTT ÅR !

   TS
Användarvisningsbild

Re: Hälsningar från utlandet

totte  
#76018 Hej och GOTT NYTT ÅR till dig också!

Jag tror att LED på sikt kommer att ta över mycket av våra belysningar, det tar sin lilla tid att utveckla tekniken så att det blir bra ljusbilder, rätt färgtemperaur och allt sådant. LED är ju överlägset när det gäller ljusutbyte per energienhet, och har dessutom avsevärt längre livslängd än de flesta andra typer av ljuskällor. De innehåller inte heller kvicksilver och en massa andra tungmetaller som urladdningslamporna gör. För min del hoppas jag att de s.k. lågenergilamporna blir ett övergångsfenomen, förutom sitt kvicksilverinnehåll så är dom urusla för utomhusbruk och sega att tända. För arbetsbelysningar är det ju främst halogen och xenon som gäller idag. Det jag hittills hört här är att LED-belysningar ännu inte är i nivå med xenon, tror det främst är en fråga om ljustemperatur och spridning.

På den här sidan Bottenviken är det kallt just nu, -28 grader som lägst i kväll hittills. En halv meter snö har vi ungefär här i Vännäs-trakten. En synnerligen vit och god jul har det varit och jag har varit ute och motionerat snösslungan ett antal gånger.

Mina skogsäventyr har inskränkt sig till det tidigare aviserade uttaget av en styck gran att nyttjas som julprydnad, samt två smärre dito för samma ändamål utomhus. Samt några skogspromenader med hundarna, innan det blev för mycket snö. Skall väl spänna på skidorna endera dagen när det inte är lika kallt som det varit idag och spåra upp upp till skoterspåret i skogen så får jyckarna bra motion när dom skall pulsa efter.

Torsten

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).