Uppvärmning

Varmt hus.

22 inlägg 9364 visningar 6 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Re: Varmt hus.

axwell  
#683704
DanK skrev:Apropå varmt hus. Börjar få upp värmen i huset nu med ny värmepump.
Den gamla tog pension och då sjunker innetempen.
Ingen folie i väggarna heller som kan hålla uppe tempen, tyvärr.
Nåja, nu värmer det gott igen.


Samma här betr. ny värmepump, bytte"uti fall att" då den gamla var drygt 30 år.
Tempen tog jag igår och den var OK.
Tyvärr har inte mitt hus vara sig koppar- eller aluminiumfolie i väggarna.
Vet ju att både koppar och aluminium är utmärkta värme-/ kylaledare, så varför inte om man vill ha samma temperatur inne som ute. :roll:

Avatar Fallback

Re: Varmt hus.

Röjkvist  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#683705 Också ny värmepump.
Med samma inställning som den gamla fick vi
26 grader med den nya!
Nya pumpar är effektiva 😀

Användarvisningsbild

Re: Varmt hus.

th  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#683822
axwell skrev:Vet ju att både koppar och aluminium är utmärkta värme-/ kylaledare, så varför inte om man vill ha samma temperatur inne som ute. :roll:

Det kan inte vara vanlig aluminiumfolie som menas, den leder ju värmen rakt igenom och är mycket sämre an vanlig plastfolie utan snarare detta: https://www.bastubutiken.se/product/bas ... -24-m/1658

Allra bäst vore nog att få tag i https://en.wikipedia.org/wiki/Multi-layer_insulation som nog antagligen kostar väldigt många skjortor 😎

Avatar Fallback

Re: Varmt hus.

axwell  
#683868
th skrev:Det kan inte vara vanlig aluminiumfolie som menas, den leder ju värmen rakt igenom och är mycket sämre an vanlig plastfolie utan snarare detta: https://www.bastubutiken.se/product/bas ... -24-m/1658


Ja då hamnar vi ett helt annat läge, aluminium ser ju ut att vara den minsta beståndsdelen även volymmässigt.

Användarvisningsbild

Re: Varmt hus.

AnnaJohansson  
#685492 Min kära fru och jag har länge funderat på att köpa ett litet hus att ställa på tomten nere vid sjön och som måste passa in i området det svåra är att fundera på vilket material det skall vara och struktur på trä när och om man skall måla. Gran tall eller furu vet ej vilket material de har på hus modeller men designen är väldigt snygg och funktionell. Undrar om man kan få ett i Ek. Det skulle ju vara underhållsfritt och mycket tåligt. Ek är för visso dyrt och tungt att arbeta med.

Avatar Fallback

Re: Varmt hus.

Skogsola  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#685547 Du ska ha ett riktigt timmerhus och inget brädskjul. Finns säkert timmrare på forumet som kan hjälpa dig.

Användarvisningsbild

Re: Varmt hus.

Arvid0  
#685548
AnnaJohansson skrev:Min kära fru och jag har länge funderat på att köpa ett litet hus att ställa på tomten nere vid sjön och som måste passa in i området det svåra är att fundera på vilket material det skall vara och struktur på trä när och om man skall måla. Gran tall eller furu vet ej vilket material de har på https://attefallshuset24.se/ hus modeller men designen är väldigt snygg och funktionell. Undrar om man kan få ett i Ek. Det skulle ju vara underhållsfritt och mycket tåligt. Ek är för visso dyrt och tungt att arbeta med.


Nu vet vi ju inget om din smak, hur det ser ut där huset ska stå, vad det ska användas till eller budget. Så mitt förslag är ett platsbyggt diffusionsöppet hus med torv eller eller pannplåt som tak. Obehandlad granpanel som blir grå med tiden och om det är rätt byggt inte kommer behöva bytas under din livstid, alternativt slamfärg om det är utsatt fuktigt läge.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).