Skogsnyheter

Skogsindustrin vill få hejd på avsättningarna

2 inlägg 1260 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Skogsindustrin vill få hejd på avsättningarna

Torbjörn Johnsen  
#586317 På seminariet Virkesforum som hålls i Stockholm idag är flera representanter för skogsindustrin tydliga med att Sverige med råge har uppnått volymmålen för hur mycket skog som är avsatt och att diskussionen nu måste handla om kvalité istället för kvantitet.

– Vi ska värna den biologiska mångfalden. Med ett uppnått arealmål behöver diskussionen nu handla om kvalitet istället för kvantitet. Flexibla skyddsformer, där skogsägaren kan kombinera brukande och bevarande i större utsträckning, är en av flera spännande idéer som behöver tittas närmare på. Vi ska heller inte glömma bort alla insatser för biologisk mångfald som görs i den skog som brukas. Det är här de stora insatserna för biologisk mångfald sker på daglig basis av landets alla skogsägare, säger Linda Eriksson från branschorganisiationen Skogsindustrierna


Skogen ska räcka till allt mer. Betongen ska ersättas med träd, plasten ska ersättas med kartong och papper, fossilbränslen ska ersättas med biobränsle. Samtidigt brukar vi allt mindre areal skog varje dag säger Holmens Vd Henrik Sjölund.

Det finns uppenbarligen starka incitament från skogsindustrin att nu arbeta för att avsättningarna till naturvård minskar.
Linda Eriksson, branschorganisationen Skogsindustrierna inledde Vireksforum i Stockholm idag.
   TS
Skogsnolia 2023
Användarvisningsbild

Re: Skogsindustrin vill få hejd på avsättningarna

p till p  
#586541 Det borde vara självklart att det inte skyddas skog eller träd som kan bli barkborreodling.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).