Skogsnyheter

Stora Enso halverar produktionen i Nymölla.

3 inlägg 1994 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Stora Enso halverar produktionen i Nymölla.

ananders  
#526579 På grund av låga vattennivåer blir Stora Enso tvingade till att stänga ner en massa- och en papperslinje i bruket i Nymölla 1 oktober 2018.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.a ... el=7056260

Nymölla bruk utanför Bromölla förbereder ett stopp av halva sin produktion imorgon. 
– Vi har aldrig varit i det här läget förr, säger fabrikschefen.

Vattennivån i Ivösjön är nu så låg efter sommarens torka att fabriksledning för pappersmassfabriken Nymölla bruk i Bromölla kommun förbereder ett stopp av halva sin produktion till imorgon. 

Fabrikschef Michael Lindemann har följt vattennivåerna hela helgen och tycker det är sorgligt att man nu måste stänga ner delar av produktionen.

– Vi har aldrig varit i det här läget förr så det är svårt att säga exakt vad som kommer hända.

Nu när vattennivån är under fem meter i Ivösjön räcker inte längre vattnet till för den produktion som Nymölla bruk behöver. Hälften av produktionen, det vill säga en pappersmaskin i pappersbruket och en linje i pappersmassfabriken, kommer därför att stängas ner imorgon.

Hur länge det kommer vara så här vet inte fabrikschef Michael Lindemann. Allt beror på när och hur mycket det kommer regna framöver. Men nedstängningen kommer inte drabba de drygt 500 anställda, menar han.

– Det finns ju fortfarande en del produktion som måste skötas. Sedan kommer vi ju bedriva väldigt mycket underhåll, städarbete och utbildningar, säger fabrikschefen. 

Anna Landelius
anna.landelius@sverigesradio.s

   TS
Swedish Forestry Expo 2023
Avatar Fallback

Re: Stora Enso halverar produktionen i Nymölla.

Blivande snickare  
#526582 Skönt att dom anställda inte påverkas ändå.

Avatar Fallback

Re: Stora Enso halverar produktionen i Nymölla.

träis  
#526600 Men det bör påverka virkesförbrukningen negativt i södra Sverige och bl.a. avverkningen av barkborrevirke negativt. Så vi skogsägare kanske påverkas.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).