Just därför har vi fortfarande alternativodlad mat.
/Niklas
longframe200 skrev::)
Den dag någon oberoende forskare hittar modet att stå i mot livsmedel jättarnas tryck och tittar närmre på vad denna cocktail av kemikalier, gifter och tillsatser gör med våra kroppar får vi säkert svar på frågan.
”Sedan vi börjat introducera för vår kropp främmande industriprocessad mat under 1900-talet, har de metabola sjukdomarna exploderat i en pandemi över hela världen”
Om man intresserar sig för människans evolution (även maten) kan jag rekommendera boken Gryning över Kalahari : hur människan blev människa av Lasse Berg. Fantastisk bok och författare.
https://www.bokus.com/bok/9789170376818 ... -manniska/
longframe200 skrev:Med 30000 lobbyister i Bryssel krävs inte mycket för att förstå vem som formar sanningen.
longframe200 skrev:Med tanke på alla kemikalier och gifter som används vid odling/uppfödning, och den uppsjö av olika tillsatser som livsmedelsindustrin använder sig av blir mitt val enkelt.
Det behövs endast medvetenhet, sunt förnuft och logisk tänkande för att inse fördelarna med så kallad ekologisk mat, men all ”ekologisk” mat är inte fri från kemikalier, gifter och tillsatser. Girighet kan få många att fuska.
https://www.svd.se/kemikalierester-i-maten
http://www.wwf.se/press/1131849-kemikalier-i-maten
https://newsvoice.se/2018/02/09/frukt-o ... evigt-liv/
https://www.aktavara.org/News.aspx?r_id=181593
Det är lättare att lura människor än att övertyga dem att de blivit lurade. - Mark Twain
longframe200 skrev:Ojdå, där ser man.
svampbob skrev:longframe200 skrev::)
Den dag någon oberoende forskare hittar modet att stå i mot livsmedel jättarnas tryck och tittar närmre på vad denna cocktail av kemikalier, gifter och tillsatser gör med våra kroppar får vi säkert svar på frågan.
”Sedan vi börjat introducera för vår kropp främmande industriprocessad mat under 1900-talet, har de metabola sjukdomarna exploderat i en pandemi över hela världen”
Om man intresserar sig för människans evolution (även maten) kan jag rekommendera boken Gryning över Kalahari : hur människan blev människa av Lasse Berg. Fantastisk bok och författare.
https://www.bokus.com/bok/9789170376818 ... -manniska/
Sanningen är väl att innan 1900-talet var det väldigt få som var rika nog för att äta sig sjuka. Nu är maten och sockret väldigt billigt och arbetslivet och vardagen i princip helt befriad från fysisk ansträngning.
Forskarna verkar inte ha några problem med att stå emot industrin snarare verkar dom se det som sin uppgift. Hur mycket forskning har inte utförts för att bevisa att GMO är skadligt eller att Roundup är farligt utan att man har lyckats hitta några belägg för sina teorier.
Hema skrev:svampbob skrev:longframe200 skrev::)
Den dag någon oberoende forskare hittar modet att stå i mot livsmedel jättarnas tryck och tittar närmre på vad denna cocktail av kemikalier, gifter och tillsatser gör med våra kroppar får vi säkert svar på frågan.
”Sedan vi börjat introducera för vår kropp främmande industriprocessad mat under 1900-talet, har de metabola sjukdomarna exploderat i en pandemi över hela världen”
Om man intresserar sig för människans evolution (även maten) kan jag rekommendera boken Gryning över Kalahari : hur människan blev människa av Lasse Berg. Fantastisk bok och författare.
https://www.bokus.com/bok/9789170376818 ... -manniska/
Sanningen är väl att innan 1900-talet var det väldigt få som var rika nog för att äta sig sjuka. Nu är maten och sockret väldigt billigt och arbetslivet och vardagen i princip helt befriad från fysisk ansträngning.
Forskarna verkar inte ha några problem med att stå emot industrin snarare verkar dom se det som sin uppgift. Hur mycket forskning har inte utförts för att bevisa att GMO är skadligt eller att Roundup är farligt utan att man har lyckats hitta några belägg för sina teorier.
Källa på att roundup skulle vara ofarligt?