Före och efter jobbet

Går din nya bil på el?

3 inlägg 1620 visningar Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

Går din nya bil på el?

Zalman  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#96971 Äntligen börjar det röra på sig på allvar när det gäller bilar som går helt eller delvis på el.

"Nissan Leaf har det klart lägsta priset i USA och där kan man beställa en "naken" bil för 32.780 dollar. Priserna för en standardutrustad Chevrolet Volt börjar vid 41.000 dollar"
http://www.automotorsport.se/news/21182 ... tivt-pris/

Leverenserna av denna typ av bil kanske blir 10.000 tals i år, 100.000 tals nästa år och över en miljon 2012.

Renault kommer ju också med en del elbilar inom 2år.
http://www.renault-ze.com/se/#/se/nyheter.html   TS
Användarvisningsbild

Re: Går din nya bil på el?

Uvskogen  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#96975 Det är är hur kul som helst, händer nya saker hela tiden. :smile:

Det jag fortfarande väntar på är lite rapporet om el-drivna traktorer och tyngre maskiner. Såg ett program om matproduktion i världen, utan diesel, och olja för framställning av gödning, kan vi inte försörja mer än ca 40% av nuvarande folkmängd. Lite läskigt, så jag ser fram emot den första traktorn som kan jobba ett arbetspass på el. Men har inte sett nåt alls. Transportera människor är väl en sak, men det kan lösas på många olika sätt, men hur f-n odlar man i den omfattning vi gör nu utan traktorer?

Användarvisningsbild

Re: Går din nya bil på el?

totte  
#96976 Det gär inte att odla som vi gör utan motordrivna redskap. Och batteritekniken är fortfarande långt ifrån att prestera vad som krävs för fordon som skall gå i kontinuerlig drift.

Sen kommer nästa problem, på vilket sätt skall vi producera all den el som går åt om man nu löser elfordonstekniken. Förvisso kan vi vinna en del totalt i verkningsgrad, det går att producera el med mycket högre verkningsgrad i stora anläggnngar än vad vi har med kolvmotorer, och elmotorer har ju mycket hög sådan, över 90 %. Men på det hela taget har vi byggt fast oss i nåt som är rätt ohållbart.

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).