Före och efter jobbet

Hur bedriver man skogsbruk i Tyskland?

5 inlägg 12864 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Hur bedriver man skogsbruk i Tyskland?

masterchief  
#47590 Hur bedriver man skogsbruk i Tyskland om man inte under arbetsdagen får göra det här?   TS
Elmia
Avatar Fallback

Re: Hur bedriver man skogsbruk i Tyskland?

valmet901  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#47612 JA det kan man undra.

:lol:

Får väl ta med sig en sån påse som man har till hunden :)) :)) :))

Avatar Fallback

Re: Hur bedriver man skogsbruk i Tyskland?

tantgron  
#47625 Var dit för ca 1,5 år sedan för att kolla på en Pinox Combi med buntare, och vår guide hade ganska bra koll på trakten trots att han var purfinne. Så efter att vi lunchat på ett lokalt ställe så bar det av med hyrmercan genom skogen på en skogsväg för att spara ca 10 minuter istället för att köra runt på landsvägen.

Efter ca 5 minuters bilfärd så har vi plötsligt en svart Land Rover med tonade rutor slickandes i kofångaren bak, blinkande och tutande! Vi trodde att det var något utryckningsfordon som måsta förbi, så vi svänger snabbt åt sidan på första bästa avtagsstig.

Men det är oss dom är ute efter! :0

De svänger in tätt framför bilen, ut hoppar 2 st killar med solbrillor och läderjackor. De ställer sig på varsin sida om bilen och börjar snacka med vår guide, som tur i oturen pratade flytande tyska. Bussigt hotfulla! Jag förstår så mycket att de frågade honom vad vi gjorde där, och om vi hade ID-handlingar med oss. Kauko som vår guide hette, försökte förklara att vi var finnar och där för att tittade på en av hans nyligen sålda maskiner, och att han kände markägaren.

Killarna kollar igenom allas pass, för att sedan svara med ett kort "OK" och sedan eskorterade de oss tillbaka till det vägskäl där vi började färden genom skogen. Fick verkligen befara att det inte finns något som liknar Allemansrätten där nere! :D :D

Användarvisningsbild

Re: Hur bedriver man skogsbruk i Tyskland?

Fredrik Reuter  
#544478 #tb10 🙂

Avatar Fallback

Re: Hur bedriver man skogsbruk i Tyskland?

isteskog  
#544491 Men de bedriver iaf inte kalhyggesbruk där! ....... enligt viss person här på forat ... 😉

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).