pgo_jim skrev:Kipp! vart har du köpt era termosar? är det märket Thermos?
hur stor bör man ha för kaffe?
ICA säljer också Thermos
Skogshuggarn skrev:Har en hel räcka med termosar, men den jag slitit hårdas på, och som håller värmen absolut bäst heter kort och gott "Thermos" och är i SF stål.
http://www.thermos.com/
Min verkar dock inte finnas med längre när man söker på modellnummret.
Modell No: 2264
Stopper No: 764
Pris när den var ny,,,???.(present).
Kaffet är dock godast när man kokar det ute över öppen eld.
pgo_jim skrev:Skogshuggarn skrev:Har en hel räcka med termosar, men den jag slitit hårdas på, och som håller värmen absolut bäst heter kort och gott "Thermos" och är i SF stål.
http://www.thermos.com/
Min verkar dock inte finnas med längre när man söker på modellnummret.
Modell No: 2264
Stopper No: 764
Pris när den var ny,,,???.(present).
Kaffet är dock godast när man kokar det ute över öppen eld.
hur/vad använder du då?
och hur gör du för att ha en säker öppen eld?
Skogshuggarn skrev:"Slobben" eller det som på rikssvenska kallas för "kolbulla" är ju en given maträtt ute i skogen.
Mitt recept ser ut såhär,,,
Ta 7-8 delar vetemjöl
En näve rågmjöl
1 nypa salt
Blanda ihop detta med vatten till "plättsmetskoncistens". (typ som filmjölk).
Sedan behövs en rejäl bit "amerikafläsk" som skärs i lämpliga skivor
och steks i ordentlig gjutjärnsstekpanna över öppen eld.
När fläsket är brunt och "knaperstekt" så slår du bara på en ordenlig sluring med smet över alltihopa.
Omkr 1" brukar vara lämpligt och sedan får allt puttra på tills dess det blir som en pannkaka.
Fett som f-n!,,,men gott!
Skogsarbetarna förr brukade blanda in lite "alltmöjligt" i "slobben eller vad som fanns tillhanda.(rester).
gårdagens "Korv/potäter", osv.
En kall pilsner till anrättningen är inte heller fel, men då bör man inte köra bil eller såg om det är den starkare vairanten.