Om.. om... om ... klara sig gansks bra ...inte för mycket skador...
Vilket driver upp kostnaden. Och då är ju frågan om det är värt det.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hur menar du,menar du att reprationer av körskador skulle äta upp hela nettot från gallringen? Eller att du har haft problem med mycket stam/rotskador när du sålt gallringar? Eller kanske för att den totala virkesproduktionen blir högre i ett ogallrat bestånd(om man räknar med stammar som självgallrar sej?)
Jag är varken ekonom eller har jättelång erfarenhet(om man jämför med skogens omloppstid) men har iaf varit igång i skogen i 10-11 år(från motorsåg+griplastarkärrra -slutavverkningsskotare-slutavverkningsskördare-gallringsskotare-kör nu gallringskördare mestadels).
Jag anser iaf att gallringen är viktig för skogens utveckling,för att kunna förhindra självgallring,gynna dom träd med bäst kvalitet,styra/ståndortsanpassa trädslagsblandningen och skapa en grövre och vackrare skog med lägre framtida avverkningskostnader.
Men givetvis är det ju viktigt att gallringen utförs med lagom gallringsstyrka anpassad efter markens produktionsförmåga(alla vill väl att deras mark ska producera maximalt med lönsamt virke) och att skador på stammar,rötter och körskador kan hållas på minimal nivå(körskador och dyl, passar ju knappast in i bilden av en vacker skog)