Skogsmiljö och Trädlära

WWF bränner sitt förtroende

5 inlägg 2351 visningar 3 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

WWF bränner sitt förtroende

Torbjörn Johnsen  
#516049 I alla fall enligt en ledarartikel i Smålandsposten som publicerades i förra veckan. Ledarskribenten tar upp WWFs presskampanj om att 80% av svenskarna vill skydda skog. Mer om den i tråden 80% av Svenskarna vill skydda värdefull skog från huggning

Enligt Smålandsposten bränner WWF sitt förtroendekapital p g a hur undersökningen och frågorna gjorts och den kritiken riktas även mot Sifo som stått för själva hantverket. Frågorna är allt för ledande för att kunna dra långtgående växklar på och som i det här fallet utgöra underlag för att försöka påverka den politiska opinionen för ökat skydd av skog inkl Sveaskogs marker.

WWF:s opinionsundersökning visar att ”80 % av svenskar uppger att det är viktigt eller mycket viktigt för dem att Sverige skyddar skogar med höga naturvärden från att huggas ned”.

Det är imponerande, tills man läser formuleringarna ytterligare en gång. Då inser man nämligen att frågeställningen är illvilligt utformad. ”Hur viktigt är det för dig att Sverige skyddar skogar med höga naturvärden från att huggas ned?” Det är en fråga som antyder att Sverige just nu inte skyddar skogar med höga naturvärden. Det är som att fråga någon om denne har slutat slå sin fru. Hur man än svarar får man en skurkstämpel.


Läs hela ledarartikeln här.   TS
Användarvisningsbild

Re: WWF bränner sitt förtroende

MrStraightpull  
#516106 Vem är förvånad? WWF och SNF är GONGOs (governemental non governmental organizations) och därmed politiska lobbyverktyg. Se sammanställning i Land och det som Rebecca Weidmo Uvell mfl skriver om dessa organisationer.

Användarvisningsbild

Re: WWF bränner sitt förtroende

MrStraightpull  
#516218 Och här får GONGO-kompisen SNF bästa airtime på svt.se: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/skog ... -manniskor

Mycket balanserat inslag från ett SVT som skall vara opartiskt lol. Ska vi slå vad om ett MP utspel i närtid när nu de som ej kan ifrågasättas har fått uttala sig?

Och SVT tvingas snart alla över 18 med inkomst att betala skatt för... :evil: :evil: :evil:

Avatar Fallback

Re: WWF bränner sitt förtroende

Hema  
#516222 Skogsägaren har hela tiden fått anpassa sig till skogsindustrin. Då kan de väl lika gärna påverka dem, samt illa att inte reportern hade koll på hur SNF själva avverkar..

Användarvisningsbild

Re: WWF bränner sitt förtroende

p till p  
#517176 Om frågan varit om de tillfrågade ville använda oljeprodukter eller trä kanske svaret varit ett annat.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).