Öppna kategorin

askmolm

3 inlägg 2040 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Avatar Fallback

askmolm

dexter  
#89020 de här askmolnet som ligger över sverige, är de nån som har påverkats av de? island är ju nästan täckt me aska och europas flyg är som alla vet inställda. men är de nån som vet om askan kan falla över sverige?   TS
Elmia
Användarvisningsbild

Re: askmolm

#Pontus#  
#89030 saxat från "klart.se bloggen"

"Askmolnet rör sig snabbt söderut och kommer under torsdagen att beröra i stort sett hela Sverige. Det kommer troligen att påverka flygtrafiken i hela Norden, oklart i vilken omfattning.

I marknivå kommer vi dock troligen att ha lite mindre mängd aska än Norge. Detta då en del av askan faller ut med regn/snö i den Skandinaviska fjällkedjan.

I morgon fredag drar ett lågtryck in över Island. Askan från fortsatta utbrott kommer givetvis upp i luften, men blandas i och med lågtrycket ut med vattendropparna i molnet och faller sedan ut som regn/snö över Atlanten och möjligen över Norge/Sverige eftersom lågtrycket når oss på lördagen."

här kan du läsa mer on askan! :wink:

Avatar Fallback

Re: askmolm

dexter  
#89039 tack för svaret! =D

   TS
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).