Skogsnyheter

Sovande ormar stoppar Teslas skogavverkning i Tyskland?

2 inlägg 1977 visningar Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Sovande ormar stoppar Teslas skogavverkning i Tyskland?

Torbjörn Johnsen  
#685300 Vi har tidigare skrivit om Teslas problem med miljörörelsen när de snabbt avverkade rent ett område för att bygga en ny Teslafabrik utanför Berlin i Tyskland. Nu har bygget enligt Reuters (Ja nyhetsbyrån alltså, inte Fredrik😁) stött på patrull p g a att det lokala "naturskyddet" har synpunkter på byggets miljöpåverkan. Bl a är man rädd att det ska finnas sovande (övervintrande) hasselsnokar i området samt att etableringen ska ha negativ påverkan för sandödlor.

A German court has told the U.S. billionaire’s electric vehicle company Tesla to suspend clearing of a forest at the site of the proposed factory after environmentalists said that cutting down more trees could endanger hibernating snakes.


Bygget stoppades av domstol och Tesla satte av tre dagar för samråd med lokala miljöintressen. Det blev till slut åtta dagar och över 400 synpunkter och klagomål kom in. Tesla är van att bygga snabbt, Deras Gigafactory i Shanghai byggdes på 11 månader och fabriken i Berlin ska enligt planerna vara igång i juli 2021. Men det verkar som om Tesla tvingas inse att "Made in Germany" har ett pris man inte kalkylerat med?

Här hittar ni en tidigare artikel med video från Teslas avverkning:
Miljöaktivister stoppar avverkning för Teslafabrik
och här kan ni läsa ursprungsartikeln från Reuters.
Bild från en tidigare avverkning vid Teslas fabrik utanför Berlin.
   TS
Elmia
Avatar Fallback

Re: Sovande ormar stoppar Teslas skogavverkning i Tyskland?

lfq  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#685316 Hasselsnoken ställer också till problem för Trafikverket när de ska bygga ny förbifart i Söderköping.

https://www.lansstyrelsen.se/ostergotla ... oping.html

 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).