Skotare

Valmet 840 Kördator problem

4 inlägg 5339 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Valmet 840 Kördator problem

Unimog  
#197621 Hjälper en kompis med hans krånglande Valmet 840.
Problemet verkar vara kördatorn. En susmic 20 (kuben). Gick ej att få kontakt med initialt men efter en omprogrammera så fungerade kommunikationen mellan kördatorn och diagnostikutrustningen. Ställde in strömmen för pumpen samt maskintyp och kalibrerade gaspedalen. Alla givar fungerar som dom skall och det var inga felkoder. Maskinen fungerade fint i 2 dar sen stannade den igen. Kontrollamporna på kördatorn verkar ha ett eget liv. Ibland lyser bara dom två gröna lamporna när tändningen är på. Ibland så lyser även den röda men det varierar från gång till gång.

Någon som har några idéer / erfarenheter angående problemet. Verkar knepig att få tag i en begagnad box vilket tyder på att det finns ett problem med dom.   TS
Användarvisningsbild

Re: Valmet 840 Kördator problem

rocky  
#197709 Jag vet en som hade problem med datorn i sin 840 och det berodde på en säkring som var på väg att gå sönder. Fungerade ibland och ibland inte.

Avatar Fallback

Re: Valmet 840 Kördator problem

Klasse  
#198796 Hej

Jag kan eventuellt hjälpa er om ni fortfarande har problem med kuben, har två stycken liggande pm:a mig om det är intressant.

Användarvisningsbild

Re: Valmet 840 Kördator problem

stubben fattnes  
#343981 Hei har du kørdator til valmet 840 endå. eg har ein 840 95 mod,legger av parkbrems men ikkje mulig å legga inn bak eller fram

Annons:
Eco Log skördaraggregat
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).