Arbetskläder för skogen

Visir för röjning, vad använder ni?

3 inlägg 1970 visningar 2 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Visir för röjning, vad använder ni?

RTH  
#589387 Hej
Började fundera på lite alternativa visir för röjningen. Använder huggarhjälm med vanliga nätvisiret eller vanliga skyddsglasögon. Imma är ett problem med skyddsglasögonen. Finns ju hjälmar med typ "hockey" visir men har aldrig prövat. Vad används och vad kan ni rekommendera?   TS
Arbetskläder för skogen från Skogma
Användarvisningsbild

Re: Visir för röjning, vad använder ni?

Sidenbladh  Firar 10 år som aktiv medlem på skogsforum! 
#589388 Har sedan några månader tillbaka gått över till huggarhjälm från Protos istället för Peltors hjälm. Tycker att den nya hjälmen är suverän för röjning av två skäl - ett utmärkt visir som går långt ner över ansiktet och möjligheten till integrerade och uppfällbara skyddsglasögon.

Har aldrig brukat ha skyddsglasögon vid röjning tidigare (med spån i ögonen som straff) eftersom de immar igen men de som sitter i Protos hjälm funkar faktiskt riktigt bra.

Så byt inte bara visir - byt hjälm! ;-)

Avatar Fallback

Re: Visir för röjning, vad använder ni?

mikael_s  
#589396 Peltor hjälm med integrerade 3M ”glasögon” (finns på Swedol) och visir. De integrerade skyddsglasögonen utan skalmar gör att hörselskydden håller bättre tätt. Finns transparenta, gula, solglas etc.

Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).