Sida 1 av 1

X-fit /Comfort

Postat: mån 15 aug 2011, 21:20
av valtravalmet6350
Hei alle skogskompiser!
Jeg har tenkt til å kjøpe meg nye vernebukser, ettersom de gammle Stihl classic buksene mine revnet/ jeg vokste ifra dem.
Nå har jeg sjansen gjennom arbeidsplassen til faren min å kjøpe nytt vernetøy med minst 40 % rabatt. Så da har jeg følgende spørsmål, bør jeg kjøpe X-fit eller Comfort ? Prisskillnaden på veileden priser er vel ca 500-600 kr får buksen. skal også ha lerstøvler

Har vel rundt 7000 mål eller 7 Km2 med produktiv skog. Per idag hogger jeg ikke veldig mye med motorsaga, men ønsker å hogge mye mer, da jeg synes det er veldig morro.

Har ganske kort tid til å bestemme meg på , så raske svar er ønskelig.

Re: X-fit /Comfort

Postat: tis 16 aug 2011, 13:45
av Johanm
Hallå!

Jag har själv ett par comfort byxor och är mycket nöjd med dom! Men om jag skulle köpa ett par idag skulle jag välja X-fit, provade dom i butik häromdan och dom är grymt sköna och praktiska! Det breor väll också lite grand på kroppsknostitution vad som passar, X-fit är väll en aning mer "slimmade" än comfort så är man lång och smal (som jag) sitter dom riktigt bra! Över lag tycker jag att Sthils kläder har bra passform och bra storlekar, man kan få byxorna med extra långa ben om man behöver..

/johanm

Re: X-fit /Comfort

Postat: sön 11 sep 2011, 19:37
av Olav
Nån som prövat X-fit i regn och rusk.... ersätter dom regnkläder? Min lokale Stihl handlare på stod det... Men dom vet nu inte riktigt alltid vad dom säljer. Till motsats från den lokala Husqvarana handlarna dom har överlag bättre koll på vad dom säljer. Gillar Stihls kläder, men Husqvarnas sågar.... ;-)

Re: X-fit /Comfort

Postat: sön 11 sep 2011, 20:37
av Nonkan
X-Fit är vattenavvisande men inte regnkläder på något vis. Däremot torkar tyget väldigt snabbt när det blir blött.

Yttertyget är Schoeller Dryskin, http://www.softshell.ch/en/fabric-group ... yskin.html
som används i bl.a. kläder för klättring. Dyrt som satan är det, därav priset på kläderna :)

Förstärkningarna är gjorda i Schoeller Keprotec, http://www.schoeller-textiles.com/en/fa ... rotec.html som är mer slitstarkt, men inte lika mycket stretch.

Kommer inte ihåg vad Comfort är sydda i, men det är också ett Schoeller-tyg iaf, tror det är samma som Lundhags har i sina friluftsbyxor, som för övrigt också kostar en del :)

Re: X-fit /Comfort

Postat: sön 11 sep 2011, 23:01
av Chainsaw Charlie
Jag har både comfort och x-fit och för mig så är comfortbyxorna både skönare och smidigare (och snyggare om man bryr sig om sånt :smile: ). Men som sagt så är det säkert olika på olika människor vad man föredrar.

Re: X-fit /Comfort

Postat: mån 17 okt 2011, 22:15
av Ekhagas trädfällning
Jag har "bara" comfort byxan men jag är tveksam till om jag kommer köpa x-fit. Syns tydligare när de blir smutsiga. Fler fickor, sömmar osv som kan gå sönder. Men som sagt jag har inte testat dem.

Re: X-fit /Comfort

Postat: sön 23 okt 2011, 19:07
av county
hvis man ser ut som en fyrstik så kan man kjøpe x-fit veldig bra kvalitet, men jeg kommer nok til også holde meg til comfort i framtiden hvis ikke det blir ett par nye pfanner bokser?

Re: X-fit /Comfort

Postat: fre 17 feb 2012, 21:05
av henningsson81
Hallå, såg att det gick att få exra längd på Sthils x-fit byxa, stämmer detta?=) Mvh

Re: X-fit /Comfort

Postat: fre 17 feb 2012, 22:07
av Johan C
Jag har haft x-fit byxan nu i vinter. helt klart värd varje krona, helt underbara.

Re: X-fit /Comfort

Postat: tis 10 jul 2012, 01:14
av D Brown
VARNING UTFÄRDAD!!

jag fick haveri på tvättmaskinsremmen nu inatt :x

Jag höll på och tvättade X-fit byxor i toppmatad tvättmaskin, en smäll hördes, sedan en till, jag hastade till badrummet, där var os och rök och tvättmaskinen uppförde sig inte som vanligt.
Haken längst ner på byxbenet som man ska haka i skosnörena hade hakat fast i luckan på tvättmaskinstrumman inifrån och på så sätt öppnat luckan på trumman, när dessa fjädrande luckor kom uppåt hakade trumman fast och remmen blev avslirad.

För övrigt gillas byxorna, en yttre söm i skeket gick förvisso av nästan omgående, men det verkar vara ytterligare söm innanför, har inte blivit något hål.

Re: X-fit /Comfort

Postat: tis 10 jul 2012, 13:47
av Torparn79
ääh, skit samma med tvättmaskinen, huvudsaken är väl att huggarbyxorna höll.... :wink:

Re: X-fit /Comfort

Postat: tis 10 jul 2012, 14:34
av D Brown
Ja värdet på byxorna var nog högre än på maskinen, ny rem beställd i.a.f.

Jag tvättade i 60° enligt lappen i byxorna, när jag sedan tittade på Stihls sida så stod det 60° med tillägget "60° Utan hängslor".
Jag tänkte på dessa hängsen (....hängslor whatever) innan och konstaterade att dom ej gick att plocka bort på annat sätt än att sprätta sömmarna, konstigt förbehåll :???:

Re: X-fit /Comfort

Postat: tis 10 jul 2012, 18:36
av Nonkan
D Brown skrev:Ja värdet på byxorna var nog högre än på maskinen, ny rem beställd i.a.f.

Jag tvättade i 60° enligt lappen i byxorna, när jag sedan tittade på Stihls sida så stod det 60° med tillägget "60° Utan hängslor".
Jag tänkte på dessa hängsen (....hängslor whatever) innan och konstaterade att dom ej gick att plocka bort på annat sätt än att sprätta sömmarna, konstigt förbehåll :???:


Kroken hängslena är fästa med i byxan är delad på mitten, så du kan trä av hängslena från byxan.

Re: X-fit /Comfort

Postat: ons 11 jul 2012, 01:08
av D Brown
Nonkan skrev:Kroken hängslena är fästa med i byxan är delad på mitten, så du kan trä av hängslena från byxan.


Ja jävlars, jag fick klämma och glo ytterligare en stund innan jag fattade :lol: :oops: