Skogsmaskiner (stora skogsmaskiner)

Eco Log rekonstrueras och tar in nya ägare

2 inlägg 4828 visningar 1 följer Svara, dela mm...   
Användarvisningsbild

Eco Log rekonstrueras och tar in nya ägare

Torbjörn Johnsen  
#780573 Skogsmaskintillverkaren Eco Log Sweden AB i Söderhamn har enligt information på bolagets sajt ansökt om företagsrekonstruktion. Det här sker enligt företaget för att man ska vinna tid och klara av en finansiellt utmanande situation. Enligt Eco Log så har nuvarande ägarna, Accent Equity och den småländska Welandkoncernen, långt gångna förhandlingar med Investmentbolaget Lazarus om att gå in som ny ägare med ett majoritetsägarskap.

Verksamheten i systerbolagen SP Maskiner i Ljungby AB, Maskinservice i Norden AB, Eco Log Group AB och Eco Log Försäljning AB berörs inte av rekonstruktionen.

Orsaken till att man går in i en företagsrekonstruktion beskriver Eco Log så här:

Bolaget drabbades hårt av coronapandemin som ledde till oro i de globala försörjningskedjorna med komponentsbrist som följd. Utöver detta har Rysslands invasion av Ukraina ytterligare orsakat oro på marknaden. De ökade materialkostnaderna och störningarna i leverantörskedjorna har resulterat i en fördröjning av vissa leveranser. Eftersom verksamheten är mycket kapitalintensiv drabbas bolaget extra hårt av fördröjda leveranser, vilket har tärt på Eco Logs likviditet.


Här kan ni läsa mer på Eco Logs sajt.

Fotnot:
Lazarusvar en biblisk person som efter att ha legat död i fyra dagar återuppväcktes av Jesus.   TS
Olofsfors skogsmaskinsband
Användarvisningsbild

Re: Eco Log rekonstrueras och tar in nya ägare

Torbjörn Johnsen  
#782653 Nu meddelar Eco Log att affären med Investmentbolaget Lazarus är klar och genomförd. Den innebär att Lazarus blir majoritetsägare i hela Eco Log Group och inte enbart i Eco Log Sweden AB.

I Eco Log Group ingår också SP Maskiner i Ljungby AB, Gremo AB, Maskinservice i Norden AB och Eco Log Försäljning AB. Förvärvet är villkorat av Konkurrensverkets godkännande. Nuvarande ägarna Weland och Accent kvarstår som minoritetsägare av Eco Log Group AB. Just nu befinner sig (som framgår av trådstarten) Eco Log Sweden AB i en pågående rekonstruktionsprocess.

   TS
 Besvara  
  • Sida 1 av 1
Annons:
Emmaboda skog och traktor
Fredrik Reuter
Hej Gäst! Jag heter Fredrik och driver denna sajt. Jag skulle gärna vilja tipsa dig om hur du kan få ut mer av skogsforum. Klicka på de knappar som passar dig här intill (minifönster öppnas).