Igår började det snöa rätt bra. Det hade inte byggt upp tillräckligt med snö så att det var lönt att snöröja innan det var sent. Det straffade sig att inte röja igår eftersom det imorse var så mycket att man precis kunde ta sig ut.

Efter våra ca 120m ut till allmänna vägen så hade ju snösvängen som vanligt lagt upp en stor vall. Vid hemkomst startades Ford 1710 upp. I höstas köpte jag ett litet snöblad och lät svetsa dit Trimas fästen. Nu passar det fint på den lilla frontlastaren. Eftersom traktorn är kort och har bra svängradie passar den bra till de ytor jag röjer som är lite trånga. Innan hade jag en Nymek snöslunga för frontmontering med kraftaxel. Det är grova och bra grejor men den var lite för smal till traktorn och sedan har jag en del lös grus som inte är så bra för snöslungor så den sålde jag.

Jag har en gammal IH 475 från 78 också men lämpligt nog tog jag bort snöbladet för ett par veckor sedan när jag tänkte att vintern började gå mot sitt slut och snön inte förväntades komma i denna mängd.

Efter snöplogning blev det tömning av aska från braskaminen och inhämtning av mer ved. Nu är det eldning och film som gäller :P

8 kommentarer | Läst 2510 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Sågomanen

Seniorhuggare

Blev medlem: sön 03 jan 2010, 20:16

Sågomanens blogg
Hej!

Jag har ett stort intresse för motorsågar. Intresset började med utbildning på naturbruksgymnasium i 16-årsåldern och nu är jag 43 år. När jag har köpt motorsågar har jag försökt läsa mig till och höra med andra användare vilka egenskaper de har och om de är bra.

Förr var det svårare då det inte fanns internet och ännu mindre bloggar. Någon enstaka test i en skogstidning av en eller flera modeller som man kanske ändå inte var intresserad av var allt. Frågade man grannen var hans såg naturligtvis bäst och frågade man en annan bekant var även den sågen bäst. Dristade man sig att fråga om varför sågen var bra fick man i bästa fall till svar att den gick bra...men inte vilka egenskaper som var bra eller dåliga.

Målet med denna blogg är att testa olika motorsågar både nya och begagnade och av olika fabrikat på ett opartiskt sätt. Sedan skriver jag mina egna upplevelser och omdömen här som förhoppningsvis bidrar till val av rätt såg till läsaren. Ibland kanske jag testar en röjsåg eller en annan maskin som finns hemma.

Kommentarer

av Erre mån 06 mar 2017, 18:07
Härligt med en backup i snösvängen!

Tror jag gör som dig ikväll.
En film och innemys. :smile:
av totte mån 06 mar 2017, 18:39
Ja här har vi bara fått lite vitt puder hittills, men det och blåsten pekar mot innekväll.
av Sågomanen mån 06 mar 2017, 18:50
Det var nästan så det blev lite kramsnö mot slutet men nu är det kväll och då fryser det på igen. Grannarna kom hem från fjällen idag då de varit på sportlovsresa där.....där snön finns :p
av Slurfi mån 06 mar 2017, 21:17
Jag vara åxå ute och putsade lite ikväll, väghyveln hade vallat och lämnat sikthämmande högar vid vägskälen.
av Sågomanen mån 06 mar 2017, 22:57
Slurfi: Vad har du för snöskyffel?
av Slurfi mån 06 mar 2017, 23:56
New Holland T5030 med Stark klaffskopa
av Sågomanen tis 07 mar 2017, 11:09
Haha! Slurfi edition, det var roligt. Ett mycket fint ekipage att vara stolt över. Den blå färgen gjorde sig bra där med :) Hoppas dock att snön försvinner så jag kan fortsätta att arbeta i skogen och ta hem veden som är kvar.