For till Vännäs idag för att handla lite järn bl a. Måste ju ha nåt att svetsa ihop :mrgreen: .

På vägen dit, bara en halv kilometer hemifrån stod en älg på åkern där dom brukar stå. Det har varit tunnsått med dom ett tag nu, men nu stod där en fjolåring. När jag kom närmare gick den upp i skogskanten och stannade, jag tog kameran och sköt av ett par skott från bilfönstret.



I Vännäs var det nån form av jippo med en massa tält och grejor, skolor och kommuninfo och företag och sånt. Bl a hade motormuseet en liten utställning vid Konsums parkering.







Känns som halsinfektionen har bättrat sig en smula nu, ett par dar till så är jag förhoppningsvis någorlunda i ordning igen. Måste bero på whiskyn :ugeek:

7 kommentarer | Läst 4415 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Skogshuggarn sön 10 maj 2009, 15:13
Förutom "älgobs" och maskinträff så verkar det ha varit "livat värre" i Vännäs under helgen,,,,, :-o
av totte sön 10 maj 2009, 19:15
Huva, ja, läste just om det på vk.se, hade inte hänt när jag var där i lördags mitt på dan. Där ser man hur tunn den civiliserade ytan är, och hur fruktansvärt fort det går att piska upp en hatstämning i en grupp. Fy fan säger jag.
av valmet901 sön 10 maj 2009, 19:49
O sen ge sig på en tonårsflicka är väl inte världens modigaste personer som gör nåt sånt.

För jag antar att det var det ni syftade på om lynchmobben som de beskrev det i tidningen.

Man vet inte riktigt vad man skall säga om sånt!

Det enda man vet är att det är tur att man inte var i vännäs o fick se detta för då hade bägaren kokat över :twisted:

Men våld löser inget vilket de flesta borde förstått vid det här laget! :|
av totte sön 10 maj 2009, 20:04
Jo, det var i alla fall det jag syftade på. Det finns tyvärr en hel del folk som inte bryr sig om huruvida våld löser nåt eller inte, dom bär sig åt som svin ändå. Sen känner man ju själv ibland att man kan bli så förbannad så man önskar man kunde klå upp nån. Guskelov har jag inte fallit för det sen man slogs på rasterna i skolan som grabb. Men såna här mobbar är otäcka saker, om inte nån ser till att det blir lite besinning så kan det gå hur snett som helst.
av Skogshuggarn sön 10 maj 2009, 22:50
På skolrasterna så var det iaf "ärlig fight" :wink: och inte som nuförtiden, när man drar runt i div gäng och hoppar på folk till höger och vänster.
av valmet901 sön 10 maj 2009, 23:03
Sen är det ju det att skulle man mot all förmodan klå upp nån så är det inte värt det. För efterföljderna gör ju så att personen ifråga bara vinner i slutändan ändå.

Med tanke på skadestånd osv.
av totte mån 11 maj 2009, 01:31
Kan bara hålla med er båda två, minns att det i skolan var som en oskriven lag att om två slogs om nåt så fick ingen annan lägga sig i. Och som du säger Valmet det blir alltid surt efter, man får ju nätt och jämt försvara sig om man blir påhoppad.

Men det var dock en bra dom i HD i veckan som gick, en som försvarat sig med en hammare mot en galen granne med kniv blev faktiskt frikänd till slut trots att han "använt mer våld än nöden krävde", men HD menade att han var så rädd för sitt liv att det inte kunde anses att han hade möjlighet att besinna sig.