Jaha, har känts lite knas i halsen i veckan och nu har jag fått nån sabla infektion, ont när jag sväljer, hängig och trött. Så vedhögen ligger där den ligger, ingen idé att pressa sig när man inte känner sig i form. Nå det går väl över på några dar hoppas jag.

Lyckades i alla fall ta mig för att byta bakre dämparn på Golfskruttet idag. Utblåspipan ramlade av häromdan och det var dessutom hål på den ingående sidan. Som vanligt ett bök att få loss den gamla. Skar av klammern med rondell, men sen var det för trångt att komma åt själva röret så det blev huggmejsel. Efter en kvarts bearbetning från olika vinklar så släppte det i alla fall och sen var det kvickt gjort att stoppa dit den nya. En oval plåtburk med ett par rör för 1100 spänn :shock: .

Efter den prestationen så var det dags att gå in och vila. Eländes virus eller vad det nu är :evil: .

8 kommentarer | Läst 4894 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Slurfi fre 08 maj 2009, 20:13
Skaffa en Sawzall eller som vi säger Tigersåg så behöver du inte kämpa så mkt.
Går att använda till allt.
av totte fre 08 maj 2009, 20:20
Jomen, fast här vete tusan om jag kommit åt, skarven är precis ovanför bakaxeln. Annars håller jag med, dom är användbara till det mesta. Brukar låna grannens, har inte blivit färdig att köpa en.
av Thunborg fre 08 maj 2009, 20:58
Å fy hunna :surp: svin inflen....... får vi hoppas att det inte är :???: Finns bara ett botemedel mot halsont, wiskey :geek: funkar förövrigt mot alla krämpor :lol: :lol: krya på dig 8)
av totte fre 08 maj 2009, 21:14
Tack! Jepp, glömde att skriva att jag INTE har varit i Mexico så jag antar att det inte är den sorten! Och visst jag tog en rejäl MacLeod's Islay efter maten. Men det sägs ju också att mycket vätska är bra så jag fortsätter med öl nu. :D
av kalhygge fre 08 maj 2009, 22:14
MMmm Lite MacLeods Islay e ju aldrig fel - men min börjar ta slut.. (va mycket magsjuka å annat i vintras... )
av totte fre 08 maj 2009, 22:21
Jamen det finns ju en affär som har mer, inte sant. Dags att bunkra, ta inga onödiga risker! =))
av kjugekarlsson lör 09 maj 2009, 08:15
Vad är det man säger, dricker man whisky när man är förkyld så är den borta dagen efter, sedan är det bara förkylningen kvar :lol: =))
av totte lör 09 maj 2009, 19:57
=)) =)) Bra Kjuge, den stämmer fullständigt. För min del brukar jag säga att inte botar whisky förkylning, men det blir i alla fall mycket roligare att vara förkyld :lol: