Hyllbygget är nu demonterat och utfraktat i garaget för att lackas med inredningslack från Biltemas båtavdelning. De har faktiskt ganska bra såna produkter till vettigt pris. Köper aldrig en bildel där men annars finns det mycket som är ganska bra.En nackdel med den här lacken är att den är lacknaftabaserad. Kan inte anbringas inomhus, enär hustrun är högeligen intolerant mot sådana lukter. Sålunda garaget, vilket då framhäver den andra nackdelen, lång torktid. I rådande temperaturer, 12 - 15 grader på dagarna, så tar det två dygn. Nå, det får ta den tid det tar.

I natt drömde jag om taklister. Tog det som en varning att inte skjuta upp tillkapningen av dessa något mer. Jag har köpt hålkäl, som jag tycker är en snygg variant. Ett problem med den är att när man skall såga geringshörn så är det mycket lätt att bli alldeles vimsig över på vilket håll den skall sågas. Snål som jag är så har jag inte köpt så det finns nåt extra att ta av om det blir fel. Man köper inte gärna mer än som behövs när det kostar nästan fyrtio kronor metern. Så det ville till att hålla tungan rätt i mun, testa och dubbelkolla. Klarade ut det, men det var nära vid ett par tillfällen.

Tillkapade och testade på plats var det dags för grundmålning, tillsammans med golvlisterna och foder till garderobsdörren. Eftersom garaget är ockuperat av klarlackade hylldelar på tork så fixade jag målarverkstad i den nedre hallen.Dörren till skåpet i hallen fick grundmålning igår och första strykningen färdigfärg idag.4 kommentarer | Läst 1280 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av k_h mån 24 okt 2022, 21:55
Man blir ju sugen på att måla om när man ser hur fint det blir!
av ananders mån 24 okt 2022, 21:59
Trevligt att det gick bra med dina hålkälslister.
Minns mitt första och hittills enda möte med dessa. Det är nu 15 år sedan och det gick åt betydligt mer än det borde och till slut tog mitt tålamod slut första dagen vilket i sin tur resulterade i att jag fick inhandla en ny gersåg. Inget jag är stolt över men ibland känns det bra att låta humöret utse en syndabock för ens egna tillkortakommanden.

Förövrigt så måste jag säga att det verkligen blir ett enormt estetiskt lyft av tamburen.👍
av totte mån 24 okt 2022, 23:07
Ja, tack, k_h, det är inte särskilt roligt att måla, men det är faktiskt mycket tillfredsställande att se resultatet.

Anders, jag har en del gamla erfarenheter av likande slag, dock inte gering av lister, men vid tapetsering med vinyltapeter med mönsterpassning. Det var en pinnstol som kom i vägen för mitt humör den gången.

Tack!
av MagnusIvarsson ons 12 apr 2023, 09:30
Riktigt fint jobbat med detta, det är väl lite tur att man inte åkte på en firma som dessa https://jakirmaleri.se/