Tja motorsågs o skogsvänner! Har inte huggit nå med 242:an än,,men senare i veckan blir det ett ryck. Röjde i helgen pga jakt nu i veckan så det blir lite huggning framåt onsdag.Lovar lämna rapport hur sågen går,,är inte orolig! Har en historia om en annan gammal fin såg,, Partner 5000. För många år sen när jag bodde i Svappavaara o jobbade i skogen brukade jag hjälpa en polare som startat eget o högg manuellt o körde fram virket med en Terri,,gick på den tiden.. Ibland på vintern körde vi med skoter,, Ockelbo 8000,,bra när det var vindfällen. Hursomhelst så skulle vi ut en lördag o jag kom som vanligt med min 238:a. Den här dan hade han inte sin 254 utan en gul såg. På den tiden existerade bara Husqvarna för mig så jag tänkte va fan är det där?? Partner sa han,,helt nytt för mig. Hade nog hört talas om märket men inte mer än så. Han sa att den va bättre än 254:an,,. Jaha tänkte jag. Vet att han såga djävligt mycket med den sågen genom åren,,men för mig förblev den bara en beskådning o ett minne. Men långt bak i dinosaurie hjärnan fanns Partner 5000 kvar. Det här ska inte bli en roman så vi kortar ner o hoppar drygt 30 år fram i tiden. Pga olika orsaker var jag utan såg i våras,,dom orsakerna får jag skriva om nån annanstans. Vi behövde ved till kommande vinter o på gården finns skog så det räcker o fastighetsägaren gav klartecken,,hugg det du behöver. Perfekt,,men ingen motorsåg. Patetiskt,, Vargen utan motorsåg o dåligt med pengar pga orsaker som inte hör hemma här. Jag sa till min kära Sanna,,fan måste få tag på en billig motorsåg i 50kubiksklassen,,inga fjollträd här! Jag sa,,kan inte köpa nåt fjask från typ Biltema utan måste få tag på nån gammal Husqvarna eller Stihl för under tusenlappen,,inte lätt. Sanna,,lite mer haj på nätet hitta nån köp o säljsida här lokalt o en dag sa hon,,här säljer dom en motorsåg för 500 spänn. Jaha sa jag,,vad för såg? Partner.. Partner sa jag det ju bara kinesskrot.. .men då ringde en klocka i dinosaurie hjärnan... Fråga va det är för modell.. 5000! Köp! Det gjorde jag o fixa veden. Fantastiskt skön såg o jobba med,,dämpning o så är ju lite speciell som ni nog vet. Stark som fan,,mjuk o skön. Men på senvåren blev den alltmer svårstartad,,till slut död,,ingen gnista.. Antar att det är tändspolen.. Kan ingenting om Partner så där ber jag om hjälp från er vänner. Var får jag tag på en tändspole till en Partner 5000? Vill ha igång den,,för jag gilla verkligen sågen. Har förövrigt köpt en Partner 500 som jag hoppas få under veckan som backup till 242:an!! Gammal huggare,,gamla sågar låter som en bra kombination. Inga höga krav från nåt håll! Lovar lämna rapport hur landet ligger! Tack för nu o... Keep on working!!//Vargen

2 kommentarer | Läst 1578 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

Vargen67@hotmail.com

Nykomling

Blev medlem: tis 02 okt 2018, 00:43

Kommentarer

av johan eriksson ons 10 okt 2018, 06:35
Partner 5000 är en härlig såg, och det roliga i sammanhangetr att där sitter samma tändspole som på just nämnda 254. Det är nog en av de vanligaste spolarna på Husqvarna, sitter på många modeller av både Husqvarna, Jonsered och Partner. Ett inköpsställe är Svens maskin i Harads. Men går att hitta på många ställen, både nytt och begagnat.
https://www.skogsverktyg.se/Reservdelar ... ranti.html
av Vargen67@hotmail.com tor 11 okt 2018, 00:49
Aha! Kanon! Har inte skruvat så djävla mycket i sågar,,mest sågat.. Men nu tycker jag det är dags. Ska fixa spolen får vi se,,men cylinder o kolv är garanterat ok. Kedjesmorningen lite tveksam,,men må få sågen o gå ok först. Tack för informationen,,nya historier kommer! Keep on working!