Dagens första måste: Att till slut få på vinterhjulen på Dieselnutte och på släpet. Lite kyligt pyssel, men det gick problemfritt, alla hjulbultar lossnade lätt, inget hjul hade fastnat i centrum.


Snökedjor på för tvåhjularen.

Skulle ha kedjor på 2CVtrac också, men dom kräver en hel del bearbetning innan, måste kortas och det är en hel del länkar som skall lagas, mm.

Så var det så slungan. Påfyllning av olja först. Kontroll och översyn av att allt var i ordning och fastdraget. Sen ut och på med en skvätt bensin. Startade efter några ryck, när jag sänkt gasen en smula. Visade sig att den fick åt pipan för mycket på fullgas, hostade och hackade och rök svart. Lite justering på munstycket så gick den rent och fint. Lite provkörning runt gården på växlarna funkade problemfritt, och det fanns ju några cm snö så jag såg i alla fall att aggregatet fungerade.

Här är länk till en kort video, kommer en ordentlig snöröjarfilm när det fallit mera testmaterial framöver.







Slutligen lade jag på snökedjorna på slungan också, så nu är vi redo för vintern. Slurfi, ASDEM kommer framöver, det hann jag inte idag.

4 kommentarer | Läst 4229 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Sweden-viking sön 28 okt 2012, 18:23
GRATTIS till en fungerande slunga.....
av totte sön 28 okt 2012, 19:58
Tackar :grin: ! Var ett riktigt klipp, trodde det var en hygglig reservdelsmaskin och så visade den sig vara i toppfint skick, bara att fixa till lite. Lite behändigare att köra än det gamla monstret, är en bra bit lättare, sen får jag se hur kapaciteten är, men den torde säkert räcka till.
av brum brum sön 28 okt 2012, 23:35
va skönt när grejorna startar man känner sig som ett barn på nytt, det liksom pirrar i magen. :grin:
grattis och lycka till me slungan den ser riktigt fin ut, o hoppas det snart blir snö :wink: så den får arbeta lite. och tack för tipset med lagren på 238an den går mkt bra nu och jag fick även ihop en 242 när jag ändå var igång
av totte mån 29 okt 2012, 01:44
Jo, trots att jag vet att den bara skall starta, allt är rätt, så är det spänning i luften när man skall till och dra i snöret första gångerna. Har ju i minnet hur det gick med den gamla i våras, konstiga oljud och en stor smäll :(( . Men nu gick det ju bra :-bd

Hoppas verkligen inte att det snart blir snö, jag väntar så gärna med provkörningen 8)

Kul att det gått så bra med sågarna :grin: !