Efter att ha testkört med slåtteraggregatet och sen monterat av det så var det lite småpyssel kvar. En bricka emellan vid backspännrullens fästplåt. Den låg lite för nära motorremskivan och skavde lite. Alla skyddskåpor på sen och kolla att inget kärvade.

Så ville jag kolla om det skulle gå att använda kupplogen. Det ordinarie fästjärnet för den visade sig vara några mm för tjockt. Jag ville inte slipa ner det för då skulle den glappa i sidled på Bolens-fräsen, som ju också finns tillhands. Kom på att om man skruvar loss plogen från sitt fäste så går det bra att montera den på Norlettens bromsjärn om ett par hål borras. Gjorde så. Men eftersom det järnet är några mm tunnare så behövdes också ett mellanlägg för att det inte skall glappa i sidled.



Det är, som syns, bara två sexkantskruv med mutter så det är snabbt gjort att skifta plogen mellan fästena.

Ett problem med alla fräsar, som har knivar på rör som fästs med sprintar på axlarna, är att hålen för sprintarna blir bearbetade så det blir valkar i stålet, både in- och utvändigt. Det blir besvärligt att ta isär och sätta ihop eftersom det vill kärva. Så det sista jobbet jag gjorde vara att slipa ner runt hålen på samtliga knivkransar. Invändigt med Dremeln och sliptrissa och utvändigt med rondell.

Norlett är nu redo för tjänstgöring och är uppstallad i trädgårdsskjulet, där den har sällskap av lille Bolens. Så är projekt Norlett härmed klart.

1 kommentar | Läst 744 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av totte mån 09 aug 2021, 17:42
Börjar bli trångt i redskapsboden.

Bilagor