Gjorde ett par skottkärror ved i går kväll när det svalnat av, det var 29 på dagen. Inte riktigt lika varmt idag, bara ljumma 26 grader och dessutom rätt molnigt, så det var uthärdligt att stå vid klyven. Gjorde klart det hela och kan konstatera att det blev närapå fullt i vedboden. Det var väl bra att det inte var mer, för då hade vedboden varit för liten. För mycket ved kan man ju inte ha har vi konstaterat.

Det var en del rejäla klumpar på slutet. Behövde inte kapas nu, det var redan gjort när jag skulle lasta dom på kärran.


Sista skvätten i kärran.


Så var allt inne.


Ett lass på tvåhjularn med bark och spån blev det för att få det uppstädat och klart. Scilla tyckte det var mycket bättre innan jag städade, många roliga barkbitar, stickor och små träklumpar att tugga på och dra runt i trädgården.


Eftersom jag hade backat ut tvåhjularn som annars står framför traktorn så passade jag på att köra en sväng med den. Motorer som inte används så ofta mår bra av att köras en stund då och då. Körde varvet runt byn så den hann bli ordentligt varm.5 kommentarer | Läst 590 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Hema lör 27 jul 2019, 19:44
Du tar väl inte kort när du kör? ;)
av totte lör 27 jul 2019, 19:47
Jodå, min traktor är nästan självkörande :mrgreen: . Förresten så är det inte en mobil jag har utan en kamera. Det är mobiler man inte får ha i handen när man kör.
av JensSkoog lör 27 jul 2019, 23:11
En full vedbod är ett vackert syn :-bd
av Mikael.O sön 28 jul 2019, 11:49
Det är alltid lika skönt när veden är klar.

Trevlig liten traktor du har 😀
av Erre sön 28 jul 2019, 13:39
totte skrev:Förresten så är det inte en mobil jag har utan en kamera. Det är mobiler man inte får ha i handen när man kör.

:mrgreen: :mrgreen:
Klockrent.

Skönt att ha veden klar. 👍
Helt rätt att ta en tur och låta traktorn gå lite.