Hållit på i veckan med min egen lilla vedhög. Nu är det bara en liten skvätt på nån halvkubik kvar.

Torsdag


Fredag


Över fyra kubikmeter inne, förutom den gamla torra veden som är ett par m3,


Så ringde Mange igår och undrade vad jag skulle göra idag, lördag. Eftersom du frågar, sa jag, så skall jag väl dona med veden på Wrangelsdal. Så blev det.

Där var först Mange, Börje (87) och jag.


Senare kom Anette, Manges sambo medförande dricka och varm korv. Sonen och nån kompis och så kom en man som heter Torgny, så vi var väl folkade. En stor del av tiden sen använde jag till att dela en riktigt stor och ful gammal rotbit av en hästkastanj, bra över en meter i diameter och en meter hög, med ett röthål i mitten där det samlats jord och sand och annat. Du får en ny kedja sa Mange om du styckar upp den där åt mig. Så det gjorde jag. Med Jonsered 621 och 18" svärd.

Och en ny kedja fick jag. Behövdes, jag filade fem gånger medan jag trancherade eländet så kedjan krýmpte ihop betänkligt. Fick oljestopp i svärdet en gång också, när det samlat sig tillräckligt med goja för att täppa igen oljehålet. Tyvärr inga bilder på monstret. Men det har åter en gång visat sig att det är inte mycket som spöar en såg med nästan femtio år på nacken.

Var visst i onsdags som det dök upp en massa underhållsfordon på vägen utanför här hemma. Nåt jobb med ledningarna till gatlyset, vad dom egentligen gjorde har jag ingen aning om.


Tidigpotatisen som drivits under fiberduk växer bra. Dags att kupa nu till veckan.


Vinterpotatisen skall vi sätta nu i veckan som kommer.

Nu är det får i hagen igen, det är trivsamt att se dom knalla runt och beta. Fem tackor och fyra lamm, resten av gänget går i hemmahagen borta i byn än så länge.Scilla gillar det, hon är ivrig fårnitolog.5 kommentarer | Läst 633 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Moderator

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955 ligger stilla just nu, det är mycket nog med allt annat kring hus och hem.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Blivande snickare lör 23 maj 2020, 20:42
Bra med många polare när man behöver hjälp. Fint jobbat!

Fårnitologen har växt bra ser det ut som, vad ligger matchvikten på nu?
av totte lör 23 maj 2020, 20:51
Jo, tack, goda kamrater skall man ha. Vill man träffa fler så får man gå med i skytteföreningen :d .

För en månad sen vägde hon in på 34, när vi var hos veterinären för ettårs-vaccinet. Det var jag och veterinären överens om var lite för mycket så hon har fått lite indraget på maten och lite mer motion och har nog minskat ett par kilo sen dess. Så runt 32 nu.
av Erre sön 24 maj 2020, 19:21
Bra kämpat med veden.
Lät som ett jäkla as att klubba ner.

Hon är väldigt fin Scilla.
av totte sön 24 maj 2020, 19:45
Jo den klumpen krävdes det veteransåg för att knäcka. Tror det blev tio bitar av den när den var delad så det var hanterbara bitar att klyva till pannved. Det mesta var ganska friskt, men det var det där hålet i mitten med röta, jord och sand som ställde till det. Så fort det börjar slöa lite så börjar det såga snett och då vill det till att det finns ork nog att dra annars fick man fila en gång varannan minut.

Visst är hon det!
av Slurfi mån 25 maj 2020, 00:03
Fårnitolog, den titeln har jag saknat i vokabulären utan att ens veta om den.