Hållit på med innerdörren. Skrapad och kvistlackad sist jag rapporterade. Sen dess har jag då grundmålat och gjort en strykning med färdigfärg i garaget. Tar sin tid eftersom det bara går att göra en sida i taget. Torktiden för övermålning är 12 timmar, men i rådande temperaturer blir det ett helt dygn mellan strykningarna. Eftersom det sen har blivit gradvis kallare så tog jag in dörren och skruvade upp den igår, onsdag, och målade andra strykningen. Som jag misstänkte så räckte det inte för full täckning på det mörka och av både kvistlack och det skiftande furuträet mörka underlaget. Det blev sålunda en sista strykning idag.

Just grundmålad i garaget.


Färdigmålad på plats.Ny dörrmatta, tung och med gummibaksida så den ligger still.


Skoskåpet som syns till höger i bild har jag haft ute i garaget och putsat upp. Det var också lite för långt så jag har tagit isär det och kapat av 8 cm.

Ny ullmatta inköptes. Var två meter lång, men i hallen ryms det inte mer än 1,88. Så jag fick sprätta upp och dra ut inslagen för över en dm och sen knyta varpen och klippa av ändarna. Det var måånga knutar, men det blev riktigt bra.En lampett skall skaffas och sättas ovanför spegeln, som skymtar till vänster i senaste bilden. Så har vi tänkt att fixa en dyna att sitta på på skoskåpet.

Men allt är snickrat, målat och klart. Bra att vara klar nu, det börjar bli kyliga tider och inte alls trivsamt med denna sortens jobb ute i garaget. Ja, att skrapa färg med varmluftspistol var ju förstås inget frysjobb direkt. Nästan 7 veckor sen jag började, åtminstone en vecka får skyllas på långa torktider, men i vilket fall en bra bit över en månad tog det. Ganska trevligt jobb på det hela taget med lite hederiigt snickerijobb. Måla är inte favoritjobbet, men när det väl är gjort och man är nöjd med resultatet är det högst tillfredsställande.

5 kommentarer | Läst 416 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av halvproffs tor 17 nov 2022, 19:08
Mr recycling! Nu är du värd en fin whiskey till helgen😊
av JensSkoog tor 17 nov 2022, 20:42
Du är duktig, totte!
av totte tor 17 nov 2022, 21:08
Tackar! Har unnat mig lite skotsk dryck redan ikväll för att fira att det är klart med måleriet (för denna gången).
av Slurfi tor 17 nov 2022, 21:13
Riktigt fint
av totte tor 17 nov 2022, 21:47
Tack Slurfi!