Att måla furupanel kräver att kvistarna isoleras med shellack. Shellack är en harts som utsöndras som ett sekret från lacksköldlössen på vissa träd, huvudsakligen i Indien. Kvistlacken förhindrar kådan i kvistarna att tränga igenom färgen och ge missfärgade fläckar. Här syns hur panelen har fått "fläcksjukan" av shellack som jag penslat på idag.Som synts på bild i föregående inlägg så hängde det en jordfelsbrytare och dinglade i trådarna. Den är för golvvärmen i badrummet. Det var helt enkelt för trångt i skåpet som satt runt centralen så det hade inte gått att fästa den, eller ens få dit en kapsling. Jag hade en passande kapsling i en sån där b-a-h-låda. Och så några bitar isolerslang och några buntband så ser det hela plötsligt mycket prydligare ut. Så var det kåpan på den nedersta centraldelen, den satt löst och gick inte att få in riktigt. Var några kablar som behövde vikas in så kröp den på plats och kunde skruvas fast.Det finns nu en accepterad grå färg på ett målat färgprov. En bit av detta prov skall jag i morgon medföra till färgaffären för att få en sats tillblandad. Grundfärg ska också inköpas. Sen följer flera dagars måleriarbete innan snickeriet återupptas med skåp och hyllor.

4 kommentarer | Läst 656 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 01:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av johan eriksson ons 12 okt 2022, 17:39
Konstigt det där med nyanser, kan vara väldigt känsligt ibland.
av totte ons 12 okt 2022, 18:53
Kommer man med fel färgton kan man få nyansrika kommentarer.

Grundmålat panelen idag. Kändes inte som särdeles intressant att fotografera.
av Uvskogen tor 13 okt 2022, 17:53
Tror det blir kanonfint med en gråfärg. Fick tillblandat en grå nyans som jag målat på arbetsboden. Blev hur fint som helst!
av totte tor 13 okt 2022, 20:24
Instämmer Uven! Just nu håller jag på med spackling o slipning, fortfarande helt ointressant bildmässigt. Tar nog nån dag till, återkommer när det finns nåt vettigt att se.