Knåpat på med ytterväggen idag. Här var det två kablar som går ut genom väggen, den till höger om dörren till ytterlampan, till vänster till ett uttag på väggen. Den till ytterlampan kom från en kulodosa, lätt att koppla loss. Ny kabel blev det där, den gamla var ingrodd med smuts och gammalt tapetklister. Den till uttaget kom direkt inifrån centralen. Den blev klippt och där syns nu en dosa där den är inkopplad och där ny kabel kan kopplas in. Dosan hamnar inuti det skåp som skall byggas där.

En hel del pyssel med att anpassa kring dörr och takbjälken. Inte några svåra grejor, men tidsödande. Det här är så långt jag sätter panelen innan jag gjort skåp och hyllor på nästa vägg. Där skall jag härnäst sätta panel på den biten där det skall bli hyllor.





4 kommentarer | Läst 729 ggr

Mer om bloggaren

Användarvisningsbild

totte

Huggarmästare

Blev medlem: lör 29 mar 2008, 02:23

Tottes blogg
Den här bloggen har handlat rätt mycket om renovering av småmaskiner. Har hittills skrivit om en Gilson snöslunga från 1977 och en dito från 1971. En från 1981 har nu ersatt 77:an som bruksmaskin. Renoveringen av en gammal tvåhjulstraktor av något oklart urprung blev klar våren 2010. 2CVtrac, min lilla traktor med Citroënmotor blev någorlunda klar våren 2012.

Projekt Emilia, en Citroën 2CV från 1955, som jag skrivit mycket har jag nu lämnat över i andra händer.

Så blir det nog fortfarande mest om det jag håller på med i vårt nya hem i Skåne.

Lite motorsågar, vedhantering och sådant blir det ibland och sen så pladdrar jag på lite mera allmänt ibland när lusten faller på. Inte mycket till skogs-blogg alltså, men det är frivilligt att läsa som tur är :D

Kommentarer

av Mangan lör 08 okt 2022, 22:48
Kablagering får godkänt än så länge.
av totte lör 08 okt 2022, 23:00
Tryggt att veta Mangan.
av Elmhult sön 09 okt 2022, 07:49
Håller själv precis på att färdigställa min gamla hall. Det har varit en gammal "fin entre" de hade förr. Iskall. Köpt nya fönster och isolerat golv, vägg och tak. Pärlspont såklart runtom. Glömde dra el i väggarna då jag var så inne i att isolera så det får bli utanpåliggande. Matchar den tidigare installationen med gamla proppskåp i plåt. De används inte men de är inbyggda i gamla orörda delen av entren så de fick vara kvar. Huset byggdes ju långt innan nymodigheter som el var uppfunnet. 😁
av totte sön 09 okt 2022, 16:37
Utanpåliggande är bättre, anser jag.

Sån hall minns jag från huset vi bodde i i Småland när jag var grabb, och det var just "finentrén". Iskall, som sagt. Var man tvungen att passera när man skulle upp till andra våningen. Men det blev aldrig nåt gjort åt den, vi hyrde det huset. Farsan byggde nytt som vi flyttade till sen.